Siirry sisältöön

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Rakennusalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Sahalahdentie 57, Ulvila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun alussa.
WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää 
www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Rakennusalan perustutkinnon suorittanut tekee talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä laatuvaatimusten mukaisesti sekä käsittelee materiaaleja huolellisesti ja taloudellisesti. Hän osaa lukea maarakentamiseen liittyviä piirustuksia. Pakollisena aineena on perustustyöt ja maarakennuskoneiden käyttö. 

Maarakennuksen ammattilaisena voit työskennellä: 

Erikoistumisesta riippuen voit toimia erikoiskoneiden kuljettajana tai piha- ja viherrakentamisen tehtävissä. Koulutus antaa perusteet toimia itsenäisenä yrittäjänä maarakennuksen alalla.

Suosituksia alalle:

Sisältö

Maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalalta valmistuu mm. kaivinkoneen-, pyöräkuormaajan- ja tienhoitoautonkuljettajia. Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmat opinnot ja työelämän osaaminen. Koulutus antaa perusteita hakeutua myöhemmin erikoiskoneiden kuljettajaksi ja muihin maarakennusalan tehtäviin.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Lisätietoja

Opiskelija voi hakea oppilaitoksesta opiskelija-asuntolapaikkaa. Majoitus on opiskelijalle maksutonta. Koulukuljetus järjestetään koulupäivinä Porista Ulvilan kautta Kullaalle ja koulupäivän päätyttyä samaa reittiä takaisin.

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 20.2.-19.3.2024 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun)

Alan terveydentilavaatimukset(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään A2.2. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt