Siirry sisältöön

Rakennusalan perustutkinto tai osia, talonrakentaja

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Rakennusalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Suojantie 2, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa, ja jotka ovat kiinnostuneita talonrakennusalan työstä.

Kielitaitovaatimus A2.2

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pystyy koulutuksen jälkeen työskentelemään monipuolisesti erilaisissa rakennusalan työpaikoissa ja yrityksissä talonrakentajana. Koulutuksen aikana suoritetaan rakennusalan perustutkinnosta (talonrakentaja) tutkinnon osia tai koko tutkinto, mikäli työllistyminen sitä edellyttää. 

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus ja osaaminen. Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti opiskelijan oppimisen ja aikaisemman osaamisen ja osaamisalan perusteella.

Sisältö

RAKENNUSALAN TUTKINTOKOULUTUS

Koulutuksen aikana opiskelija voi suorittaa Rakennusalan perustutkinnon talonrakentajan osaamisalan tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), johon hän voi valita hänelle parhaiten soveltuvat osat rakennusalan tutkintojen perusteiden mukaisista tutkinnon osista. Tutkintotavoite määritellään tässä yhteydessä. 

Koulutus sisältää HOKSin mukaisesti rakennusalan perusteiden opiskelua lähiopetuksena oppilaitoksessa, ammatillista opiskelua oppilaitoksen rakennustyömaillasekä opiskelua alan yrityksissä koulutussopimuksella.

Koulutuksen aikana suoritetaan tulityökortti, työturvallisuuskortti ja hätäensiapu.

Lisätietoja

Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702
– Satakunnan TE-toimisto, Jaana Vartila, 0295 045 127, jaana.vartila@te-toimisto.fi

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä. Ota yhteyttä omaan asiantuntijaan TE-toimistossa, ja sovi suunnitelman teosta koulutukseen, näin sinulla on mahdollisuus saada korotusosa.

 Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymisohjelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.  

Hakeutuminen

Haku koulutukseen tapahtuu sivun ylälaidassa olevan HAE KOULUTUKSEEN painikkeen kautta. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin sekä tarvittaessa haastatteluun.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valitatietosi Oma asiointi- palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.f(siirryt toiseen palveluun)i : Oma asiointi -Kaikki asiointi -työvoimakoulutus.

Yhteyshenkilöt