Siirry sisältöön

Ravintola-, catering- ja elintarvikealan moniosaaja

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutusaika on 23.9. 2024 – 25.4.2025. Lomajakso on 21.12.2024 – 6.1.2025. Koulutuksessa ei ole muita lomia. Opetus on suomenkielellä. Koulutustoteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00 välillä ( satunnaisesti koulutus kestää klo 16.00 asti). Koulutukseen sisältyy teoriaopintoja, käytännön työtehtäviä opetuskeittiössä. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työssäoppimisen aikana työaika on työpaikan työaika.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat kaikki ravintola- ja cateringalasta sekä elintarvikealasta kiinnostuneet, alan vaihtajat, alalla uudet aloittajat sekä alan keskeyttäneet. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille. Kielitaitoa arvioidaan haastattelussa ja/tai mahdollisesti kielikokeessa.

Tavoite

Koulutuksen myötä tutustutaan monipuolisesti sekä ravintola- ja cateringalan sekä elintarvikealan perustöihin ja työtehtäviin. Tavoitteena suorittaa osatutkinto toisesta tutkinnosta sekä työelämään siirtyminen.

Sisältö

Sisältö
  • Ravintola- ja elintarvikealaan tutustuminen
  • Ruokatuotanto
  • Erityisruokavaliot ja niiden valmistaminen
  • Asiakaspalvelu, myynti ja kassan käyttö
  • Omavalvonta ja hygienia sekä näytteiden ottaminen
  • Hygieniakoulutus ja testi
  • Työturvallisuuskoulutus ja testi
  • EA1 –
  • Anniskelupassi ( valinnainen)
  • Elintarvikkeiden valmistus
  • Elintarvikkeiden pakkaaminen ja pakkausmerkinnät
  • Raaka- ainetietous
  • Elintarviketuotetietous
  • Työyhteisötaidot ja työhaku
  • Taloudellinen toiminta

Valintaperusteet

Motivoitunut opiskelemaan itselleen ammatin ravintola- ja cateringalalta tai elintarvikealalta. Kielitaito tulee olla tyydyttävä.

Kielitaito testataan haastattelussa ja mahdollisesti kielitestissä.

Lisätietoja

Koulutuksen aikana voi suorittaa osatutkinnon, joko ravintola- ja cateringalasta tai elintarvikealasta.

Osa tutkinnonnon voi suorittaa seuraavista tutkinnon osista.

 Ravintola- ja cateringala

Elintarvikeala

Lisätietoja 

Kouluttaja 

Marianne Lehtinen, Lehtori WinNova 044 455 8309, marianne.lehtinen@winnova.fi

Niina Tuomola, Koulutusvastaava 044 455 8294, niin.tuomola@winnova.fi

Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi

Satakunnan TE-toimisto

Sirkku Hirvonen 

Asiantuntija, koulutuspalvelut

sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi

puh. 0295 044 561, koulutuspalvelun päivystyspuhelin 0295 044 807 ma-ti ja to-pe klo 10 -12

Varsinais-Suomen TE-palvelut

koulutuspalvelut.varsinais-suomi@te-toimisto.fi

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 3.9.2024  mennessä. Koulutukseen hakeutuminen te-palveluiden sivujen kautta 

Haastatteluun kutsutaan opiskelijat henkilökohtaisesti. 

Haastattelut pidetään WinNovassa Laitilassa.  Tila ilmoitetaan kutsussa. 

Yhteyshenkilöt

Päivi Yli-Karro

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA