Ravintola-, catering- ja elintarvikealan moniosaaja
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Turuntie 9, Laitila
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutusaika on 23.9. 2024 – 25.4.2025. Lomajakso on 21.12.2024 – 6.1.2025. Koulutuksessa ei ole muita lomia. Opetus on suomenkielellä. Koulutustoteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00 välillä ( satunnaisesti koulutus kestää klo 16.00 asti). Koulutukseen sisältyy teoriaopintoja, käytännön työtehtäviä opetuskeittiössä. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työssäoppimisen aikana työaika on työpaikan työaika.
Kohderyhmä
Kohderyhmänä ovat kaikki ravintola- ja cateringalasta sekä elintarvikealasta kiinnostuneet, alan vaihtajat, alalla uudet aloittajat sekä alan keskeyttäneet. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille. Kielitaitoa arvioidaan haastattelussa ja/tai mahdollisesti kielikokeessa.
Tavoite
Koulutuksen myötä tutustutaan monipuolisesti sekä ravintola- ja cateringalan sekä elintarvikealan perustöihin ja työtehtäviin. Tavoitteena suorittaa osatutkinto toisesta tutkinnosta sekä työelämään siirtyminen.
Sisältö
- Ravintola- ja elintarvikealaan tutustuminen
- Ruokatuotanto
- Erityisruokavaliot ja niiden valmistaminen
- Asiakaspalvelu, myynti ja kassan käyttö
- Omavalvonta ja hygienia sekä näytteiden ottaminen
- Hygieniakoulutus ja testi
- Työturvallisuuskoulutus ja testi
- EA1 –
- Anniskelupassi ( valinnainen)
- Elintarvikkeiden valmistus
- Elintarvikkeiden pakkaaminen ja pakkausmerkinnät
- Raaka- ainetietous
- Elintarviketuotetietous
- Työyhteisötaidot ja työhaku
- Taloudellinen toiminta
Valintaperusteet
Motivoitunut opiskelemaan itselleen ammatin ravintola- ja cateringalalta tai elintarvikealalta. Kielitaito tulee olla tyydyttävä.
Kielitaito testataan haastattelussa ja mahdollisesti kielitestissä.
Lisätietoja
Koulutuksen aikana voi suorittaa osatutkinnon, joko ravintola- ja cateringalasta tai elintarvikealasta.
Osa tutkinnonnon voi suorittaa seuraavista tutkinnon osista.
Ravintola- ja cateringala
- ravitsemispalveluissa toiminen
- palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
Elintarvikeala
- elintarviketuotannossa toiminen
Lisätietoja
Kouluttaja
Marianne Lehtinen, Lehtori WinNova 044 455 8309, marianne.lehtinen@winnova.fi
Niina Tuomola, Koulutusvastaava 044 455 8294, niin.tuomola@winnova.fi
Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi
Satakunnan TE-toimisto
Sirkku Hirvonen
Asiantuntija, koulutuspalvelut
sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 044 561, koulutuspalvelun päivystyspuhelin 0295 044 807 ma-ti ja to-pe klo 10 -12
Varsinais-Suomen TE-palvelut
koulutuspalvelut.varsinais-suomi@te-toimisto.fi
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan 3.9.2024 mennessä. Koulutukseen hakeutuminen te-palveluiden sivujen kautta
Haastatteluun kutsutaan opiskelijat henkilökohtaisesti.
Haastattelut pidetään WinNovassa Laitilassa. Tila ilmoitetaan kutsussa.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Marianne Lehtinen
Lehtori, Ohjaava ja valmentava koulutus
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8309
Satamakatu 19, RAUMA
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA