Siirry sisältöön

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto -baarimestari ja tarjoilija

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
Tulossa
Koulutusaika
Tulossa

Aikataulu ja toteutus

Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna työelämässä. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tutkinnosta voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kohderyhmä

Hotelli-, ravintola- ja matkailualalla työskentelevät tai aiempaa alan koulutusta suorittaneet.

Tavoite

Tutkinnon suorittanut voi toimia erilaisten baarien ja cocktailbaarien, ruokaravintoloiden ja kahviloiden asiakaspalvelutehtävissä.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Sisältö

Opinnot muodostuvat ravintolan tarjoilutyössä, baarityössä ja cocktailbaarissa toimimisesta. Koulutus tapahtuu yrityksissä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella henkilökohtaisen polun mukaisesti. Tutkintoon voi valita myös muita valinnaisia tutkinnon osia.

Koulutuksiiin liittyvät lähipäivät “pikkukoulut” toteutetaan yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Hyvän palvelun koulu-harjoituksia ja tutustumista, vierailu ja lounas (1 pv klo 12-16) 1.9.2022

Tarjoilukoulu-osallistuminen palvelutilanteen hoitamiseen, ruokien ja juomien myyntiin ja esittelyyn juhlapalveluyrityksessä (2 pv oman aikataulun mukaisesti)

Baarikoulu-harjoitukset aidossa baariympäristössä (1 pv klo: 12-16) 2.9.2022

Cocktailkoulu-cocktailien valmistusta cocktailbaarissa (2 pv) 14.9 ja 21.9.2022

Viinikoulu-tutustumista viinien maailmaan ja viinitastingeja (3 pv klo 17-20) 17.11 tarinoita  valkoviinista ja viinitaseting, 24.11. tarinoita punaviinistä ja viinitaseting, 1.12. tarinoita kuohuviinistä ja viinitaseting

Koulutukseen sisältyy anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevöitymiskoulutus, hygieniakoulutus ja hätäensiapukoulutus.

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu 400 €. Oppisopimusopiskelijalla opetus on maksutonta.

Koulutuksen jälkeen voi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä

Hakeutuminen

Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen työkokemuksen tai aiempien alan opintojen perusteella.

Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen sekä mahdollinen haastattelu. Kielitaitovaatimus B1.1.

Yhteyshenkilöt