Siirry sisältöön

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, EAT
Toteutus
Monimuoto
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta oppisopimuskoulutuksena.

Kohderyhmä

Sähkö- ja automaatiolan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, jolla on sähköalan perustutkinto ja sähköasennusalan työkokemusta vähintään kolme vuotta, tai monipuolista sähköalan työkokemusta vähintään kuusi vuotta.

Tavoite

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito itsenäiseen sähkö- ja automaatioalan asennustöiden tekemiseen ja asennustöiden johtamiseen monipuolisissa ympäristöissä. Hän suunnittelee, toteuttaa ja seuraa työryhmän toimintaa niin, että tulos- ja laatutavoitteet saavutetaan. Hän huolehtii työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että työryhmän tekemät asennukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä. Tutkinnon suorittaja voi valinnoistaan riippuen erikoistua sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmien asennuksien johtamiseen.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin,että sähköyliasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 1 määritelty soveltuva koulutus ja lukkoseppämestarilla on yksityisen turvallisuusalan lainsäädännössä määritelty turvasuojaustoimintaa harjoittavan vastaavan hoitajan koulutus.

Sisältö

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS, 180 OSP

Muodostuu seuraavista tutkintonimikkeistä:

PAKOLLINEN TUTKINNON OSA

SÄHKÖASENNUSMESTARI

Pakollinen tutkinnon osa 60 osp

AUTOMAATIOASENNUSMESTARI

Pakollinen tutkinnon osa 60 osp

LUKKOSEPPÄMESTARI

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp

VALINNAISET TUTKINNON OSAT 60 – 90 OSP

Tutkinnon perusteet:

https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/6038956(siirryt toiseen palveluun)

Hakeutuminen

Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä WinNovan oppisopimuskoulutukseen. (p. 044 455 7500, avoinna arkisin klo 9 -15 tai oppisopimus(at)winnova.fi). https://www.winnova.fi/oppisopimus/yhteystiedot

Yhteyshenkilöt