Siirry sisältöön

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja, automaatioasentaja, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun alussa.
WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää 
www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon suorittaneella on sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtävissä tarvittava osaaminen. Suuntautumisensa mukaisesti tutkinnon suorittanut sähköasentaja tekee sähköiseen talotekniikkaan liittyvät sähkö- ja kiinteistöautomaatioasennukset tai sähköverkoston asennukseen, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Automaatioasentaja tekee prosessi- tai kappaletavara-automaatioon liittyviä asennus- ja kunnossapitotöitä.

Sähköalan ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Sisältö

Kiinteistöjen sähkö- ja automaatioasennukset
Kiinteistöjen sähkö- ja automaatioasennuksiin suuntautunut sähköasentaja voi työskennellä rakennusten sähköasennuksia tekevässä urakointiliikkeessä, sähkön tuotanto- tai jakelulaitoksessa, teollisuuslaitoksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Sähköurakointiliikkeessä sähköasentajan työhön kuuluu yleensä uudis- ja korjausrakennuskohteiden sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien sähköasennustyöt sekä käytössä olevien järjestelmien ja erilaisten sähkökoneiden ja laitteiden asennus-, korjaus- ja huoltotyöt. Sähkön tuotanto- ja jakelulaitoksissa sähköasentaja tekee sähköasema-asennuksia, ilmajohto- ja maakaapelitöitä, ohjaus- ja suojausjärjestelmien asennuksia ja on mukana muissa sähkön tuotanto- ja jakelutehtävissä. Teollisuuslaitoksessa sähköasentaja asentaa sähkönjakelujärjestelmän, tuotannon ohjaus- ja valvontajärjestelmän, tuotantokoneet ja -kojeet käyttökuntoon sekä opastaa työntekijöitä koneiden käytössä. Hän vastaa myös sähkölaitteiden toiminnasta ja huollosta. Sähköasentajan työhön kuuluu mm. sähköpiirustusten ja asennusohjeiden lukemista ja soveltamista sekä asennustarvikeluetteloiden sekä aikakaavioiden laatimista. Työhön kuuluu usein myös myynti-, neuvonta- ja opastustehtäviä.

Teollisuuden sähkö- ja automaatioasennukset
Teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin suuntautunut sähköasentaja toimii yleisimmin prosessi- tai koneautomaatioyritysten palveluksessa. Kokemusta hankittuaan hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä. Prosessiteollisuudessa tyypillisimpiä tehtäviä ovat viallisen järjestelmän osan paikallistaminen ja korjaaminen, automaatiojärjestelmän kehittymisen edellyttämät muutostyöt ja huoltoa vaativien järjestelmän osien määräaikaishuollot. Koneautomaatioyrityksissä asentaja toimii anturien ja toimilaitteiden asennus- ja huoltotehtävissä ja tekee tarvittavat muutokset logiikkaohjausten ohjelmiin
järjestelmää viritettäessä tai toimintaa muutettaessa.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 20.2.-19.3.2024 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun)

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään B1.1. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt