Siirry sisältöön

Terveydenhuollon sihteeri – Liiketoiminnan ammattitutkinto (verkkokoulutus)

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Liiketoiminnan ammattitutkinto, AT
Toteutus
Verkkokoulutus
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Opetusta on Teamsin kautta kerran viikossa klo 8.30-15 (alustavasti keskiviikkoisin).

Koulutus on päätoimista päivä/monimuoto-opiskelua, joka sisältää verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lisäksi toteutetaan ohjausta yksilö- ja ryhmäohjauksena. Ohjaukset ja opetus tapahtuvat Teamsin välityksellä.

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan kanssa tehdään HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma). Tutkinnon suoritus/näytöt tehdään ja arvioidaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

Koulutuksessa on joululoma: 23.12.2024 – 5.1.2025 ja hiihtoloma: 17-23.2.2025

Kohderyhmä

Soveltuu henkilöille, jotka ovat jo toimineet terveydenhuollon tehtävissä (esim. lähihoitaja) tai liiketalouden alan koulutuksen/työkokemuksen omaaville, jotka haluavat laajentaa osaamistaan ja jotka haluavat suuntautua terveydenhuollon sihteerin tehtäviin.

Tavoite

Koulutuksen aikana suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinto tai osia siitä. Tutkinnon suorittamiseksi valitaan osaamisala opiskelijan työnkuvan ja organisaation tarpeiden mukaan.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon terveydenhuollon sihteeripalvelut -osaamisalan suorittaminen mahdollistaa terveydenhuollon sihteerinä toimimisen. Tämän osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia myös muissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä.

Koulutus sisältää mm. monipuolista toimisto-ohjelmien hallintaa ja asiakirjojen tuottamista. Terveydenhuollon sihteerin palvelut sisältävät terveysalan toimistotehtäviin ja terveysalan erityispiirteisiin perehtymistä (mm. lääketieteellinen ammattisanasto). Tavoitteena on, että koulutuksen suorittaja pystyy työskentelemään terveydenhuollon organisaatiossa toimiston tehtävissä.

Sisältö

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (pakollinen)                 30 osp

Opiskelija osaa

Terveydenhuollon sihteeripalvelut (osaamisalan pakollinen) 60 osp

Opiskelija osaa

                                                                                                                

Lisäksi toinen seuraavista tutkinnon osista

                                                                                                                

Assistentti ja sihteerityön palvelut                                            60 osp

Opiskelija osaa

Aula- ja monipalvelut                                                                 60 osp

Opiskelija osaa

 

Yhteensä                                                                                    150 osp

 

Valintaperusteet

Soveltuvat hakijat valitaan haastattelun kautta. Haastattelut 4-5.9.2024.

Hakijalla tuleeolla käytössän oma tietokone, internetyhteys, kuulokkeet ja webkamera.

Opiskelija hankkii opintojen alussa tutkintoa vastaavan työssäoppimispaikan. Työssäoppimispaikan tulee sitoutua tutkinnon arviointiin. Tutkintokielenä on suomi, joka edellyttää sujuvaa suullista ja kirjallista suomen kielen hallintaa. Nämä asiat ja opiskelijan motivaatio varmennetaan haastattelussa ja henkilökohtaistamiskeskustelussa sekä varmistetaan hakijan soveltuvuus suoritettavaan tutkintoon.

Kustannukset

Työvoimakoulutuksena suoritettuna koulutus on maksuton. 

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:

Koulutushaku, koulutuksen aikaiset etuudet:

Hakeutuminen

Työvoimakoulutukseen hakeutumisen koulutustunnus 716630. Koulutukseen haetaan 25.8.2024 mennessä. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele, miksi juuri sinä olisit soveltuva tähän koulutukseen. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun. Haastattelut järjestetään Teamsissa 4-5.9.2024.  

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa tyomarkkinatori.fi  (Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus). 

Yhteyshenkilöt