Siirry sisältöön

Töihin turvallisuusalalle, kielituettu koulutus maahanmuuttajataustaisille

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Turvallisuusalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus 82 pv, sisältää lähiopetusta 70 päivää, sekä ohjattua työelämään tutustumista 10 päivää.

KOULUTUKSEN OHJELMA :
Koulutuksen aloitus ja HOKS, 2 pv
Orientaatiojakso, 48 pv
Järjestyksenvalvojan koulutus, 12 pv
Vartijakoulutus, 20 pv (väliaikainen vartija)

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille. Koulutus soveltuu maahanmuuttajataustaisille, täysi-ikäiset henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita turvallisuusalan työtehtävistä. Suomen kielen kielitaitovaatimus A2.

Tavoite

Turvallisuusalalla työskennellään monipuolisissa palvelutehtävissä ja toimintaympäristöt ovat yhä kansainvälisempiä. Turvallisuusalan työtehtäviin tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän kielitaitoisia, eri kulttuurituntemuksen omaavia työntekijöitä.

Maahanmuuttajataustaiset työnhakijat ovat tällaisiin kohteisiin ykkösasemassa, mutta haasteena usein on suomenkielen vaatimukset erityisesti lupakoulutuksissa. Kielituettu koulutusväylä on hyvä mahdollisuus turvallisuusalasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka haluavat työskennellä vartijan tai järjestyksenvalvojan tehtävissä. Koulutus perehdyttää käytännönläheisin opetusmenetelmin turvallisuusalan työtehtäviin ja toimintamalleihin, tukien samalla suomenkielen oppimista.

Hakeutuminen

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Yhteyshenkilöt