Siirry sisältöön

Turvallisuusalan ammattitutkinto, Vartija

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Turvallisuusalan ammattitutkinto, AT
Toteutus
Päivä
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka pitävät asiakaspalvelusta ja haluavat työskennellä ihmisten kanssa. Sinusta voi tulla hyvä turvallisuusalan ammattilainen, mikäli taustasi on kunnossa (nuhteettomuus) ja kykenet huomaavaiseen sekä luottamukselliseen asiakaspalveluun.  Suomen kielen kielitaitovaatimus on B1.2. Hakijalla tulisi olla valmius vuorotyöhön 

Tavoite

Vartiointialan kasvu Satakunnan alueella on avannut runsaasti mahdollisuuksia työllistyä vartijan työtehtäviin. Vartijan tehtäväkenttä on monipuolinen ja sisältää tehtävistä ja kohteesta riippuen erilaisia asiakaspalvelu-, valvonta- ja vahtimestaritehtäviä. Erilaiset yleisötilaisuudet työllistävät järjestyksenvalvojia ympäri vuoden, jonka lisäksi vartija, jolla on järjestyksenvalvojan koulutus, voi työskennellä erityisalueilla, kuten sairaalat, satama tai kauppakeskus. 

Vartijakoulutus antaa valmiudet toimia vartijan työtehtävissä. Koulutus soveltuu täydentämään myös muuta ammatillista osaamista. Esim. myynti-, kiinteistöhuolto- ja vahtimestaritehtävissä toimineelle koulutus luo uusia mahdollisuuksia työelämään. Koulutuksessa suoritetaan vartijan työssä tarvittavat kortti- ja voimankäyttövälinekoulutukset, sekä järjestyksenvalvojan peruskurssi. Lisäksi koulutus sisältää työharjoittelua.  

Katso WinNovan video Turvallisuusalan ammattitutkinnosta: https://youtu.be/rzmdX4U_Z1w(siirryt toiseen palveluun) 

Sisältö

OPETUSSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ 

VALINNAISET TUTKINNON OSAT 
 

AMMATTIAINEITA TÄYDENTÄVÄT OPINNOT 
 
 

Hakeutuminen

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. 

Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(siirryt toiseen palveluun) -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas 

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). 

Yhteyshenkilöt