Vitriinituotteet myyntikuntoon, palvelun osaaja kahvilaan tai kauppaan
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti päiväopiskeluna klo 8.00-15.00 ajalla 3.11.2025 – 31.1.2026 (loma: 24.12.2025 – 1.1.2026). Työssäoppimisjaksoilla noudatetaan työpaikan työvuorojen mukaista työaikaa. Opiskelu on työelämäpainotteista, työelämäjakso on 1.12.2025- 30.1.2026.
Opinnot koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista sekä käytännön työtehtävistä työelämässä. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksen monipuolisissa oppimisympäristöissä opetuskeittiössä, kahvilassa tai kaupassa käytännön työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Koulutus sinulle, joka olet kiinnostunut monipuolisesta asiakaspalvelutyöstä! Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille työnhakija-asiakkaille, jotka ovat motivoituneet kouluttautumaan ja työllistymään asiakaspalvelutehtäviin. Hakijalla tulee olla vähintään sellainen suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito, että hän suoriutuu työtehtävistä suomen kielellä.
Hae mukaan ja paranna työllistymismahdollisuuksiasi!
Tavoite
Oletko kiinnostunut työskentelemään kahvilassa tai kaupan palvelutiskillä? Hae mukaan lyhyeen koulutukseen, josta saat valmiudet toimia kaupan palvelutiskillä tai kahvilassa!
Palvelualalla asiakas on liiketoiminnan keskipiste. Palvelualalla korostuukin sosiaalisten taitojen osaaminen, kuten kuunteluun, suositteluun sekä palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvät taidot.
Sisältö
Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa: Kahvilapalvelut (15 osp) tai vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen (15 osp).
Koulutuksen aikana opit raaka-ainetuntemusta, tuotteiden valmistusta ja esillepanoa, asiakaspalvelua sekä vastuullista toimintaa oppilaitoksessa sekä alan yrityksissä. Sisältö:
- Raaka-ainetuntemus
- Erikoisruokavaliot
- Hygieniapassi
- Vitriinituotteiden valmistusta
- Salaattien, keittojen ja jälkiruokien valmistusta
- Kahvilan juomatuotteiden valmistusta
- Tuotteiden esilelaittoa
- Asiakaspalvelua
Tämä koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden hakea jatkamaan opintoja ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa. Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
Koulutukseen valinta perustuu koulutustarpeeseen, hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja valintahaastatteluun.
Kustannukset
Työvoimakoulutukseen sisältyvä opetus ja materiaalit ovat opiskelijalle maksuttomia. Mahdollisia kustannuksia syntyy hankittavista työjalkineista. Keittiöpäivinä ruoka kuuluu opiskelijalle.
Lisätietoja
Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
- Satakunnan työllisyysalue, Noora Häyhtiö, 050 3071959, noora.hayhtio@pori.fi
- Satakunnan työllisyysalueen infopuhelin 044 701 8001, tyollisyyspalvelut@pori.fi
- www.kela.fi(siirryt toiseen palveluun) (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
- www.tyj.fi(siirryt toiseen palveluun) (ansiosidonnainen päiväraha)
Hakeutuminen
Hae koulutukseen 1.10.2025 mennessä Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro, miksi olet kiinnostunut kyseisestä koulutuksesta ja alasta. Huolehdithan, että olennainen työ- ja koulutushistoriasi käyvät ilmi hakemuksestasi. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutuksen hakuilmoitukseen (kurssitunnus 726351) Työmarkkinatori-sivustolla. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun 15.10.2025. Valintapäätökset tehdään haastattelujen jälkeen.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: kielitaitotasot ja -kokeet
Voit seurata hakemuksesi tilannetta Työmarkkinatorin Asiointi – Henkilöasiakas -palvelussa (www.tyomarkkinatori.fi). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova; hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Heidi Raitokari
Lehtori, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI