Siirry sisältöön

Yrittäjäkoulutus maahanmuuttajille – verkkokoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Liiketoiminnan perustutkinto, PT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus on työvoimakoulutusta ja se toteutetaan verkkokoulutuksena päivisin. Koulutuksen kokonaiskesto on 30 päivää. Koulutusta on klo 9-14.30 kolmena päivänä viikossa verkon välityksellä. Torstaisin ja perjantaisin on etäpäivä, jolloin tehdään tehtäviä ja täytetään oppimispäiväkirjaa. 

Koulutuksessa suoritetaan tutkinnonosa Yritystoiminnan suunnittelu Lliiketoiminnan perustutkinnosta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu yrittäjäksi aikoville maahanmuuttajataustaisille eri alojen ammattilaisille, yritysidean omaaville ja yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille.

Ensisijainen kohderyhmä ovat työttömät ja työttömyysuhanalaiset, starttirahaa hakevat sekä lähiaikoina yritystoimintaa suunnittelevat, yrittäjyysorientoituneet työnhakijat.

Valituksi tulemisen edellytys on riittävä suomenkielentaito seurata koulutusta sekä osallistua keskusteluun ja mm. ryhmätöiden tekemiseen. 

Koulutukseen otetaan 10 opiskelijaa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa maahanmuuttajataustaisille yrittäjyysorientoituneille työnhakijoille perustiedot yrittäjänä toimimisesta Suomessa sekä tarjota opiskelijalle valmiuksia arvioida omaa liikeideaansa ja liiketoimintasuunnitelmaansa. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuuslaskelmat omasta yrityshankkeestaan.

Sisältö

Koulutuksen sisältö:

 Lisäksi koulutuksessa on mukana eri toimialoja edustavia yrittäjä- ja asiantuntijavierailuja. Etäpäivinä opiskelijat laativat oppimispäiväkirjaa sekä tekevät verkkotehtäviä.

Valintaperusteet

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti www.te-palvelut.fi (oma asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemukseni tilanne). 

Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro lisätiedoissa yritysideasi.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Opiskelijavalinta suoritetaan heti haastattelujen jälkeen. Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun)

Kouluttaja ilmoittaa erikseen tarkemman koulutuksen alkamisajan. 

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Työvoimakoulutus on maksutonta.

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä: WinNova, Maarit Nieminen, puh. 044 455 7424, maarit.nieminen@winnova.fi

Koulutukseen hakemisesta: TE-toimisto, Sirkku Hirvonen, puh.0295 044 561, Varsinais-Suomen Te-Palvelut, sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa: työmarkkinatori.fi. Koulutuksen hakunumero on 721934. Haku 30.9.2024 mennessä. Tästä hakemukseen.(siirryt toiseen palveluun)

Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti www.te-palvelut.fi (oma asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemukseni tilanne). Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakeutumislomake.

Yhteyshenkilöt