Siirry sisältöön

Yrittäjyyden ammattitutkinto – Osaava yrittäjä tekee tulosta (entinen yrittäjän ammattitutkinto)

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Yrittäjyyden ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Kukin yrittäjä kehittää omaa yritystoimintaansa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, omassa aikataulussaan. Koulutus sisältää lähiopetusta 10-13 päivää, etäopiskelua ja ohjattua oman yritystoiminnan suunnittelua ja kehittämistä. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja koulutukseen on jatkuva haku. Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton. Monessa koulutuspäivässä on lähiosallistumisen lisäksi myös etäosallistumismahdollisuus.

Koulutus alkaa erikseen sovitulla henkilökohtaisella keskustelulla ennen ensimmäistä sovittua lähipäivää, jolloin laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma=HOKS sekä käydään läpi koulutuksen rakenne ja oppimisalusta. 

LÄHIPÄIVIEN TEEMOINA OVAT mm.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille ja yrityksen avainhenkilöille sekä esimerkiksi yrittäjäperheen jäsenille valmistauduttaessa yrityksen sukupolvenvaihdokseen. Koulutus sopii myös yritystoimintaa suunnitteleville.

Tavoite

Yrittäjyyden ammattitutkinnon tavoitteena on opiskelijan liiketoimintaosaamisen ja hänen yrityksensä kehittäminen. 

Koulutus sopii myös yritystoimintaa suunnitteleville ja henkilöille, jotka aikovat perustaa yrityksen koulutuksen aikana. Koulutus sopii myös sukupolvenvaihdoksen haasteisiin tai yrityskauppaa suunnitteleville.

Lue pitkänlinjan yrittäjien Joukon ja Sadun kommentit koulutuksesta alla:

”Koulutus antoi minulle valtavasti uutta intoa yrittäjyyteen. Opin ymmärtämään myös taloushallintoa eri tavalla, mikä on itselleni ollut se vaikea puoli. Markkinointiin olen saanut aivan uudenlaista virtaa. Olen tutustunut myös muihin yrittäjiin koulutuksen kautta. Erityistä ihastusta on herättänyt varsinkin nuorten yrittäjien intohimo ja esimerkiksi heidän somen tekeminen. Koulutus oli melko helppo toteuttaa työn ohella. Opettajat ovat erittäin mukavia ja joustavia. Kunkin oppilaan tarpeita myötäillään ja oppimissuunnitelma on henkilökohtainen, jossa kuitenkin voidaan joustaa.” Jouko Lehtimäki, Nuohouspalvelu Lehtimäki Oy, yrittäjä vuodesta 2000

”Erityisesti uusia näkökulmia koulutuksesta sai oman työnsä arvottamisesta. Lisäksi tärkeänä pidin taloushallinnon asioita, jotka nyt aukesivat minulle niin, että hän pystyn paremmin hahmottamaan ja parantamaan oman yritystoimintani kannattavuutta. Olen myös boostannut myyntiäni, kun sosiaalisen median työkalut pysyvät nyt omissa hyppysissä.  Suosittelen tätä koulutusta kaikille alkaville sekä myös jo pitkän linjan yrittäjille.” Satu Pullinen, ompelimo Satu-Asu, yrittäjä vuodesta 1997

Sisältö

Koulutuksen aikana laadit liiketoimintasuunnitelman laskelmineen. Se on tärkeä työväline yritystä perustettaessa sekä liiketoimintaa kehitettäessä. Liiketoimintasuunnitelmaa ja laskelmia voit hyödyntää myös starttirahan hakemisessa. Koulutuksessa on kaikille yksi yhteinen tutkinnon osa Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, joka suoritetaan verkko-opintoina. Lisäksi valittavana on kaksi vaihtoehtoista osaamisalaa:

  1. yritystoimintaa suunnittelevalle: yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala
  2. toimivalle yrittäjälle: yritystoiminnan analysoinnin ja kehittämisen osaamisala

Tämän lisäksi aloittavat yrittäjät valitsevat yhden valinnaisen tutkinnonosan seuraavista aihekokonaisuuksista: Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen,  Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen, Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen, Projektin suunnittelu ja toteuttaminen.

Yrittäjinä jo toimivat valitsevat yhden valinnaisen tutkinnon osan seuraavista aihekokonaisuuksista: Työn organisointi ja johtaminen, Myynti ja markkinointi,  Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen, Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen, Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen,  Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen, Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen,  Liiketoiminnan osa­alueen digitalisointi, Projektin suunnittelu ja toteuttaminen

Kustannukset

Yrittäjän oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton. Ellei yrittäjyyden tunnusmerkit täyty, voi koulutukseen osallistua omaehtoisesti ja tällöin koulutusmaksu on 290€ (alv0%). Tutkinnon suoritukseen ja osaamisen osoittamisen/näyttöihin rahoituksella ei ole merkitystä.

Yhteyshenkilöt