Siirry sisältöön

Kesäajan hyödyntäminen opinnoissa

Kesäajan hyödyntämistä käynnistellään myös WinNovassa yhteishaussa valittujen opiskelijoiden viikon mittaisella orientaariojaksolla kesä-heinäkuussa.

Kuvituskuva neljä opiskelijaa seisoo vierekkäin.Uudistunut ammatillinen koulutus toimii nykyisin
aktiivisesti myös kesällä. Erityisesti työelämässä oppiminen, koulutus- ja oppisopimus, on lisääntynyt kesäaikana. Opiskelijalla on mahdollisuus hyödyntää kesäaikaa opintoihinsa oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen järjestäjä voi tarjota monia eri tapoja edistää opintoja. Oppisopimus on muotoutunut muuttuneen rahoituslainsäädännön takia entistä joustavammaksi mahdollistamalla myös lyhyet oppisopimukset, joita voi
hyödyntää myös kesätöissä ja osana opintoja. Lisäksi perinteisempi koulutussopimus (ent. työssäoppiminen) on joustava tapa opiskella kesäaikaan.
(AMKE, Ammatillinen koulutus ei pysähdy kesäksikään(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun))

WinNovassa opiskelijoiden keskimääräinen valmistumisaika ontällä hetkellä yhteishaun kautta tuleville opiskelijoille n. 2,5 vuotta. Jatkossa on mahdollista hyödyntää myös kesäaikaa opintojen nopeuttamiseksi, jolloin opiskeluaika lyhenisi n. kahteen vuoteen.

WinNovassa on suunnitteilla, että kesällä 2020 uusilla yhteishaun kautta opiskelemaan valituilla opinnot alkavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Opiskelijat kutsutaan yhteishaun paikan vastaanottamisen yhteydessä
yhdeksi viikoksi orientaatio-opintoihin, jolloin tutustutaan uusiin oppimisympäristöihin, tuleviin ammatillisiin opintoihin ja kanssaopiskelijoihin. Viikon aikana rakennetaan pohjaa jokaisen omaa urasuunnitelmaa varten,
kartoittamalla henkilökohtaisia tavoitteita, aiempaa osaamista sekä opiskeluvalmiuksia. Varsinaiset opinnot alkavat kaikilla, myös jatkavilla opiskelijoilla vasta elokuussa 3.8.2020, jolloin myös laaditaan HOKS. Opintotuki- ja muut mahdolliset opintososiaaliset etuusasiat on mahdollista myös laittaa ajoissa vireille. Ruokailu järjestetään oppilaitoksessa kesäopintoviikon ajan.

Lisätiedot: Rehtori Juha Vasama, p. 044 455 7311