Siirry sisältöön

Porin kaupungilla ja WinNovalla yhteistyötä kesäoppisopimustoiminnassa

Ensi kesänä kaikki WinNovassa opiskelevat, joita palkataan Porin kaupungin tukemalla kesätyörahalla kaupungin tai alueen yritysten kesätyöntekijöiksi, saavat suorittaa samalla opintojaan kesäoppisopimuksella.

WinNovassa on tavoitteena, että opiskelijoiden opinnot jatkuvat myös kesällä, esimerkiksi kesätöissä opintoihin liittyviä työtehtäviä tehden. Tämän avulla opiskelija saa tietysti arvokasta työkokemusta, mutta myös valmistuu aiempaa nopeammin ja on näin työelämän käytettävissä entistä aiemmin.

Porin kaupunki tarttui tähän haasteeseen vahvalla ja hienolla eleellä. Tahtotila on, että kaikki WinNovassa opiskelevat, joita palkataan kaupungin tukemalla kesätyörahalla kaupungin tai alueen yritysten kesätyöntekijöiksi, saavat kesäoppisopimuksella suorittaa samalla opintojaan. Työnantajalle tämä tarkoittaa työpaikkaohjaajan nimeämistä. Työpaikkaohjaaja on henkilö, joka huolehtii opiskelijan ohjauksesta työpaikalla.

Lyhyellä oppisopimuksella, ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä suorittaen opintoihin liittyvän tutkinnon osan. Tällöin työnantaja saa innokkaan opiskelijan töihin, jolle maksetaan TES:in mukaista palkkaa. Opiskelijan opinnot etenevät mukavasti käytännön työtä tehden vaikkapa lomatuuraajana. WinNova hoitaa oppisopimukseen liittyvän paperityön, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman helposti ja joustavasti.

Kesäoppisopimus on mahdollista myös niille 15-vuotiaille yhdeksäsluokkalaisille, jotka on valittu WinNovan opiskelijoiksi ja jotka saavat kesätyöpaikan heinäkuuksi Porin kaupungilta.

Tämä on yhteiskunnallinen teko, jolla tuetaan alueen kilpailukykyä, mahdollistetaan oppilaitoksen, kaupungin ja yritysten välinen yhteistyö ja saadaan tulevaisuuden osaajia.

Hanke toteutetaan Porin kaupungin työllisyyspalveluiden ja henkilöstöhallinnon sekä WinNovan tiiviissä yhteistyössä.

Lisätietoja WinNovassa antavat 
Juha Vasama, rehtori (p. 044 455 7311, juha.vasama@winnova.fi)
Teija Harju, työelämäpalvelupäällikkö (p. 044 455 7314, teija.harju@winnova.fi)

Ohje oppisopimuksen aloittamiseen. Hanki työpaikka opiskelualaltasi - pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä työpaikkaan - nauti työstäsi samalla kun edistät opintojasi.