Siirry sisältöön

Yhteishaku käynnistyi – WinNovassa tarjolla yli tuhat opiskelupaikkaa!

WinNova tarjoaa tänä keväänä yhteishaun kautta yhteensä yli tuhat opiskelupaikkaa Raumalle, Poriin, Ulvilaan ja Laitilaan. WinNovalla on yhteishaussa mukana tänä vuonna 25 perustutkintoa, joista valmistutaan lähes 50 eri ammattiin.

Kuvituskuva neljä iloista opiskelijatyttöä.

 

Raumalla on yhteishaussa mukana uutena matkailualan perustutkinnosta vastaanottovirkailija ja matka-asiantuntija sekä uudistunut media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, mediapalvelujen toteuttaja.

Porin tarjonnassa uusia ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoitaja ja elintarvikealan perustutkinnossa lihatuotteiden valmistaja. Uudistunut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto sisältää nykyään kaksi tutkintonimikettä: tietoverkkoasentaja ja ohjelmistokehittäjä. Puuala palaa tarjontaa muutaman välivuoden jälkeen, ja Porin tarjonnassa on mukana puuteollisuuden perustutkinto.

Ulvilassa on tutusti aloituspaikkoja metsäalan perustutkintoon, mutta myös rakennusalalle (rakennusalan perustutkinto).

Laitilassa voi hakeutua turvallisuusalalle ja tänä vuonna myös liiketoiminnan perustutkintoon.

Valtakunnallisen yhteishaun kautta Opintopolussa voivat hakea henkilöt, jotka ovat suorittaneet peruskoulun tai lukion ja heillä ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Mikäli on jo suorittanut ammatillisen tutkinnon, voi WinNovaan hakea opiskelemaan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä lyhyt- ja korttikoulutuksia kaikille avoimessa jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. 

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen on käynnissä 10.3.2020 asti. Haku www.opintopolku.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)-sivuston(siirryt toiseen palveluun) kautta.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haetaan nykyään suoraan WinNovaan. VALMAn hakuaika on 1.4.-24.5.2020. Koulutusta järjestetään sekä Raumalla että Porissa.

Lisätietoa yhteishausta ja WinNovan yhteishaussa olevasta koulutustarjonnasta löytyy osoitteen www.winnova.fi/yhteishaku(avautuu uuteen ikkunaan) kautta. 

Lisätietoja VALMA-koulutuksesta www.winnova.fi/valma(avautuu uuteen ikkunaan). Neuvoja hakeutumiseen saa myös WinNovan Hakupalveluista hakupalvelut(at)winnova.fi.

WinNovasta suunta eteenpäin ja ammattiin!