Siirry sisältöön

Yhteishaku päättyi – ammatillinen koulutus kiinnostaa

Porissa yhteishaun vetovoimaluku oli yli yhden ja vetovoima on nousussa Raumallakin. WinNovalla oli yhteishaussa mukana tänä vuonna 25 perustutkintoa, joista valmistutaan lähes 50 eri ammattiin.

WinNovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki 10.3. päättyneessä vuoden 2020 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1013 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän
ollessa 3982.

Opiskelijakohtaisia hakemuksia WinNovaan tuli 1748 kpl eli miltei viimevuotinen määrä. Aloituspaikkoja WinNovassa on yhteensä 1047. Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua viiteen eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta viidenteen hakukohdetoiveeseen.

Porissa vetovoimaluku laski hieman viime vuodesta, ollen silti selkeästi yli yhden (1,07) ja ensisijaisia hakijoita 650. Hyvä vetovoimaluku on yksi eli jokaista aloituspaikkaa kohden löytyy ensisijainen hakija. Koko WinNovan luku noudatti Porin tulosta ja jäi hieman alle tavoiteluvun ollen 0,96. Raumalla tehty työ tuotti tulosta ja Rauman vetovoimaluvussa on viime vuoteen verrattuna hienoista nousua.

Raumalla suosituimmat alat olivat tutut autoala, hius- ja kauneudenhoitoala, merenkulkuala, sähkö- ja automaatioala sekä sosiaali- ja terveysala. Myös uudistunut media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, mediapalvelujen toteuttaja herätti hyvin kiinnostusta.

Porissa yhdeksi suosituimmaksi nousi uutena tarjonnassa ollut Perustason ensihoidon osaamisala, mutta runsaasti hakijoita oli myös perinteiseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Hakijoita kiinnostivat myös hius- ja kauneudenhoitoala, logistiikan perustutkinto, sähkö- ja automaatioala sekä lentokoneasennuksen perustutkinto. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suosio nousi uudistuksen myötä: tutkinto sisältää nykyään kaksi tutkintonimikettä, tietoverkkoasentaja ja ohjelmistokehittäjä.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 11.6.2020 (opiskelupaikan vastaanottaminen saatujen ohjeiden mukaisesti viimeistään 25.6.). Varasijat yhteishaun opiskelupaikkoihin ovat voimassa 14.8.2020 asti. Tätä ennen kutsutaan hakijoita varasijoilta, mikäli hakukohteeseen jo valittu opiskelija peruu opiskelupaikkansa.

Ammatillisen koulutuksen hakeutumisen pääväylänä toimii yhteishaun ohella jatkuva haku, jossa tavoitteena on joustava hakeutuminen koulutukseen ympäri vuoden. WinNovassa on jatkuvassa haussa laaja koulutustarjonta, johon voivat hakeutua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Koulutustarjonta päivittyy ajantasaisesti WinNovan verkkosivuille.

Neuvoja hakeutumiseen saa WinNovan Hakupalveluista hakupalvelut@winnova.fi.