Siirry sisältöön

Opiskelijoilta apua pienyrittäjän markkinointiin

Hyvinvointipäivän raakakakun päällä on terveellisiä mustikoita ja vihreitä koristeita.

Rauman liiketoiminnan kolmannen vuoden opiskelijat KaritaJasminSaara ja Teea tekivät yhteistyötä Hyvinvointivalmentaja Taru Laaksosen kanssa. Ryhmä auttoi yrittäjää markkinoinnissa. Yhteistyö kuului osana Markkinointiviestinnän toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus –tutkinnon osaan ja työskentelyssä käytettiin apuna erilaisia tiimi- ja projektioppimisen työkaluja. 

Ryhmä valitsi itse Taru Laaksosen työelämäkumppanikseen ja sopi hänen kanssaan yhteistyötä. Opiskelijat saivatkin melko vapaat kädet suunnitella yhteistyökumppanille erilaisia markkinointiviestinnän toimenpiteitä. Projektin aikana opiskelijaryhmä piti tiiviisti yhteyttä Taruun ja heittivät ilmoille erilaisia ehdotuksia. Yhtenä esimerkkinä opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat Hyvinvointivalmentaja Taru Laaksoselle asiakaspäivän, johon he valmistivat muun muassa raakakakkuja tarjottavaksi. Asiakaspäivä sai niin hyvää palautetta, että Taru pyrkii jatkamaan asiakaspäivien toteutusta myös jatkossa.  

Ryhmä suunnitteli ja toteutti Hyvinvointivalmentaja Taru Laaksoselle myös uutta markkinointimateriaalia sekä uudisti yrityksen visuaalista ilmettä. Myös ryhmän laatima asiakaskysely jäi yrittäjän käyttöön jatkossa. 

Opiskelijoiden mielestä markkinointiprojektista jäi hyvä fiilis. He kokivat, että saivat tehdä paljon ja oppivat sen kautta. Ryhmä kertoi myös oppineensa ottamaan vastuuta omasta tekemisestään ja oppimisestaan. Myös tiimityötaidot vahvistuivat projektin aikana. Ryhmä koki myös hyvää mieltä siitä, että se pystyi tuomaan jotain uutta yrittäjälle. ”Usein yksinyrittäjän työmäärä on suuri ja ajankäyttö on haastavaa, joten kaikkea ei aina ehdi itse tekemään”.  

Tapahtuman markkinointimateriaalia pöydällä.
Ryhmän tekemää markkinointimateriaalia Naise relava kevät 2020 -tapahtumassa.
Opiskelijat esittelevät tapahtumaa tietokonetta käyttäen.
Markkinointiprojektin esittely muille opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille.