Siirry sisältöön

Opiskelijatarina: Työssäoppimista poikkeusolosuhteissa

Keväällä lähihoitajiksi valmistuvat Ida Lehtonen ja Matilda Wallenius lasten ja nuorten osaamisalalta Porista kertovat opiskelijatarinassaan työssäoppimisesta poikkeustilanteessa. Miten työssäoppiminen sujuu ja miten kaikki saadaan järjestettyä niin, että normaali työssäoppiminen saadaan korvattua?

Ida ja Matilda kertovat kokemuksistaan muun muassa seuraavaa:

“Aloitimme viimeisen, 10 viikkoa kestävän työssäoppimisemme normaalisti maaliskuun 9. päivä. Toinen meistä aloitti harjoittelun alakoulussa koulukäynninohjaajan työhön tutustuen, ja toinen meistä nuorisotilalla
nuoriso-ohjaajan töihin perehtyen. Kerkesimme suorittaa normaalia työssäoppimista n. puolitoista viikkoa, jonka jälkeen koronaviruksesta aiheutuva poikkeustilanne muutti kaiken. Hetken kaikki tuntui olevan sekaisin, ja olo oli kuin pyörremyrskyssä. Miten kävisi työharjoittelun, tai ylipäätään valmistumisen näin opiskelujen loppuvaiheilla?

Muutama päivä kului, ja pohdimme opettajien, sekä muiden luokkatoverien kanssa mahdollisia työssäoppimisen korvaavia vaihtoehtoja. Tilanne oli jokaisella uusi ja ennennäkemätön. Opettajat ahkeroivat kovasti yrittäessään miettiä meille erilaisia mahdollisuuksia näyttää osaamisemme. Kävi ilmi, että eräs WinNovan sosiaali- ja terveysalan opettaja oli tarjoutunut ottamaan vastaan omaan kotiinsa yksi tai kaksi opiskelijaa työssäoppimiseen. Tämä mahdollisuus kiinnosti meitä heti! Tartuimme tuumasta toimeen, ja
kerroimme opettajallemme, että olisimme kiinnostuneet paikasta. Otimme rohkeasti yhteyttä kyseiseen opettajaan, ja hän kertoi olevansa iloinen tulostamme.”

Lue koko artikkeli Opiskelijatarinoista!(avautuu uuteen ikkunaan)