Siirry sisältöön

Oppisopimus on mahdollisuus, jota ei kannata ohittaa

Työelämässä osataan hyödyntää oppisopimusmahdollisuutta, siitä kertoo WinNovassa reipas kasvu oppisopimusten määrässä.

“Meillä WinNovassa suorittaa tällä hetkellä oppisopimuksella opintojaan lähes 1000 (980) opiskelijaa. Edellisvuoteen verrattuna oppisopimusopiskelijoiden määrä on noussut noin 20 %. Näin kesän kynnyksellä
oppisopimusten lukumäärä kasvaa vielä kesäoppisopimusten myötä”, kertoo WinNovan työelämäpalvelupäällikkö Teija Harju.

“WinNovan Työelämäpalveluiden yhtenä painopistealueena on ollut oppisopimusten määrän lisääminen työelämäyhteistyössä ja yritykset ovatkin ottaneet hyvin vastaan mahdollisuuden lisätä henkilöstönsä osaamista oppisopimusopiskelulla. Lisäksi yritykset ja työyhteisöt ovat mahdollistaneet kiitettävästi opiskelijoiden työssäoppimista oppisopimuksilla”, kiittelee Harju.

Oppisopimusopiskelu palvelee ammatillisen koulutuksen uudistumisessa tarkoitettua opiskelijan yksilöllistä opintopolkua ja sen toteutumista. WinNovassa työelämän kanssa toimivia palveluasiantuntijoita ja työelämäyhteistyössä mukana olevia toimijoita onkin viime syksyn ja tämän kevään ajan kannustettu tarttumaan oppisopimuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin, jakaen heille runsaasti tietoa oppisopimusopiskelusta.

Kevättalvella WinNovan työelämäpalvelu -yksikkö on korostanut lyhyttä, ns. kesäoppisopimuksen mahdollisuutta edistää opiskelijoiden nopeampaa valmistumista työmarkkinoille. Kesätyössä solmittu oppisopimus mahdollistaa opiskelijan opintojen etenemisen myös kesätyön aikana. Kesäoppisopimuksen tekeminen onnistuu vaikka opiskelijan kesätyö ei olisikaan alalta jota opiskelija opiskelee, tällöin opiskelija voi suorittaa kesäoppisopimuksella vaikkapa soveltuvia opintoja.

Oppisopimuskoulutuksena voidaan suorittaa lähes kaikkien alojen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuksella voi suorittaa koko tutkinnon tai vaihtoehtoisesti vain tutkinnon osia. Oppisopimuksen solmimisen suhteen ei työnantajan tarvitse pelätä paperitöitä, koska WinNovan palveluasiantuntija hoitaa sopimukset kuntoon.Ota uusi suunta WinNovasta tai täydennä aiempaa osaamistasi! Monen eri alan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä täydennyskoulutusta. Kysy myös oppisopimusmahdollisuutta!

Lue lisää oppisopimuksesta!(avautuu uuteen ikkunaan)


Lisätietoja antaa

Työelämäpalvelupäällikkö Teija Harju
p. 044 455 7314
teija.harju@winnova.fi