Siirry sisältöön

WinNova mukana satakuntalaisia yrityksiä tukevassa projektissa

Talent Hub Robotics –projektin tavoitteena on tarjota yrityksille ratkaisuja rekrytointiin ja osaavan työvoiman saatavuuteen liittyen. Painotuksena on erityisesti teknologiaosaajien rekrytoinnin tukeminen. WinNova on mukana projektissa osatoteuttajana.

Innovaatiot ja uudet teknologiat edellyttävät yritykseltä erityisosaamista sekä erityisosaajien houkuttelua ja
pitovoimaa. Kisa huippuosaajista yritysten ja alueiden välillä onkin kovaa. Ratkaisuja tähän tarpeeseen tuo huhtikuussa käynnistynyt Talent Hub Robotics –projekti, joka suuntaa yritysten, kärkitoimialojen ja koko Satakunnan elinvoiman tukemiseen. Hanketta koordinoi Prizztech ja osatoteuttajana WinNovan lisäksi mukana on Sataedu.

Yrityksen innovaatio- ja teknologiaosaamista voidaan lisätä rekrytoimalla alueella jo olevia erityisosaajia tai houkuttelemalla heitä muualta Suomesta ja ulkomailta. Projekti toteuttaa rekrytointi- ja koulutuspilotteja, tukee alueen tunnistettavuutta teknologisena kasvukeskittymänä sekä kehittää palveluita, joiden avulla yritykset saavat osaavaa työvoimaa alueen korkeakouluista ja muista oppilaitoksista, muualta Suomesta ja tarvittaessa myös ulkomailta.

Satakuntalaiset ammatillisen koulutuksen järjestäjät vahvistavat yrityslähtöistä projektia koulutus-, valmennus- ja kansainvälisyysosaamisellaan.  ”Tuomme projektiin erityisosaamistamme yrityslähtöisillä koulutuksilla, kansainvälisten osaajien integrointia tukevilla palveluilla sekä uudistetuilla työelämäpalveluillamme”, kertoo Tiina Kallio WinNovasta.

Talent Hub Robotics on osa valtakunnallista Talent Boost –kokonaisuutta, jolla tuetaan kansainvälisten osaajien ja kansainvälisten opiskelijoiden houkuttelua, työllistymistä ja yrittäjyyttä. Talent Boost -yhteys tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia kansainvälisiin rekrytointikampanjoihin, tukea kansainvälisen osaajan
palkkaukseen sekä mm. näkyvyyttä Jobs in Finland –portaalissa.

Projekti tekee tiivistä yhteistyötä mm. ELY-keskuksen, teknologia- ja teollisuusyritysten, kaupunkien elinvoimapalveluiden sekä SAMKin ja Porin yliopistokeskuksen kanssa. Talent Hub Robotics vastaa yritysten rekrytointitarpeisiin koko Satakunnan alueella. Kansainvälisessä yhteistyössä hyödynnetään Robocoast Digital Innovation Hubin verkostoja Euroopassa.

Uutinen Prizztechin sivuilla.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja antaa WinNovasta
Tiina Kallio
tiina.kallio@winnova.fi