Siirry sisältöön

Työpaikkaohjaajan osaamisella luodaan uutta ja sitoutetaan työntekijöitä!

Tänä syksynä WinNovassa järjestetään kaksi työpaikkaohjaajavalmennusta lähiopetuksena. Syksyn ensimmäinen lähivalmennus toteutettiin Raumalla syyskuussa. Kaksitoista eri alan innokasta osaamisen kehittäjää olivat lisäämässä ohjaustaitojaan työprosessien ohjaamiseen, oppimisen seuraamiseen ja arviointiosaamiseen. Osaamisen kehittäminen ja johtaminen ovat aiheita, jotka puhuttavat työelämää aktiivisesti. Yritysten menestymiseen ja organisaatioiden kehittymismahdollisuuksiin vaikuttavat oleellisesti työyhteisön kyvykkyys oppia ja luoda uutta. 

Raumalla valmennukseen osallistunut Noora Heinonen Oras Groupilta kertoi osallistumisensa taustalla olleen halunsa selkeyttää arvioinnin prosessia itselleen, koska esimiehenä hän on mukana arvioinneissa. Noora vinkkaa: “Esimiehille suunnatulla valmennuksella, jossa olisi enemmän arviointiin ja ohjaajana toimivien työntekijöiden ohjaamisen tukemiseen painottuvaa valmennusta voisi olla kysyntää tulevaisuudessa”. 

Janne Winqist (Attendo Rauman Aalto) on toiminut työpaikkaohjaajana jo pitkään. Janne tuli valmennukseen päivittämään tietotaitojaan. Valmennus vastasi hänen odotuksiaan kaikin puolin, niin sisällöltään kuin kouluttajien osaamisenkin osalta. Jannella on tarkoitus jatkaa oman osaamisen kehittämistä suorittamalla valmennuksen perään Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osa (5 osp) liiketoiminnan perustutkinnosta. 

Syksyn toinen, kaksi iltapäivää kestävä lähivalmennussessio järjestetään Porissa syys-lokakuun vaihteessa. Työpaikkaohjaajan tehtävään voi perehtyä myös nonstopina pyörivän verkkovalmennuksen avulla, johon pääsee ilmoittautumaan WinNovan www-sivujen kautta. Oppimismyönteinen työpaikka houkuttelee osaavia, oppimiskykyisiä ja sitoutumishaluisia työntekijöitä ja opiskelijoita, joten yritysten kannattaa panostaa myös ohjaamisosaamiseen, sillä työpaikkaohjaajat luotsaavat uusia ammattilaisia työmarkkinoille!

Teksti ja kuvat: WinNovan Työelämäpalvelut
tyoelamapalvelut@winnova.fi

Kuvassa ryhmän työpaikkaohjaajaopiskelijat koululuokassa istumassa työpöytiensä ääressä.
Työpaikkaohjaajaopiskelijoita WinNovassa.
Työpaikkaohjaajaopiskelija Noora Heinonen istuu luokassa muistiinpanovälineet edessään pöydällä.

Noora Heinonen Oras Groupilta