Siirry sisältöön

WinNovassa keskityttiin hävikkiviikolla lautasjätteen vähentämiseen

WinNova osallistui valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon viikolla 37. Opiskelijaravintoloiden asiakkaat vähentämään lounaan ruuasta jäänyttä lautastähdettä, jota mitattiin päivittäin. Kalakeittoateriasta kertyi selvästi eniten lautastähdettä, keiton liemi ja tuore leipä olivat bioastiassa.

Lautastähdettä jäi keskimäärin viikon aikana

Pori
Wilkas 1 g / asiakas 63 annosta
Pritsi 2 g / asiakas 31 annosta

Rauma
Paussi 2 g / asiakas 30 annosta
Sosteri 2 g / asiakas 19 annosta
Messi 1 g / asiakas 16 annosta
Sosteri 2 g / asiakas 19 annosta

Kullaa
Metsätähti 1 g / asiakas 3 annosta

Lautastähteen mittaamista WinNovassa jatketaan pistokokein.

Ruokahävikin vähentäminen kannattaa
– säästät selvää rahaa
– toimit kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti
– toimit vastuullisesti

Otathan ruokaa lautasellesi nälän, älä tottumuksen mukaan.

Hävikkiviikon mainoksessa koira, jonka suussa on porkkana.