Siirry sisältöön

Rauman kaupunki ja WinNova kehittävät yhdessä alueen elinkeinoelämää

Rauman kaupunki ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova solmivat kumppanuussopimuksen

”Vahvan talouden perustana on vireä elinkeinoelämä ja korkea työllisyysaste, jolla turvaamme Rauman kaupungin elinvoimaisuuden ja kaupunkilaistemme palvelut. Panostamme kaupungin elinvoimaisuuteen monella sektorilla”, Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kertoo.

”Meidän tärkein voimavaramme on osaava henkilöstö ja heitä tuetaan jatkuvasti kehittämään osaamistaan. Meille on tärkeätä turvata alueemme kattava koulutustarjonta monipuolisen elinkeinoelämän tarpeisiin, siksi haluamme vaikuttaa aktiivisesti koulutuspaikkojen säilymiseen ja erityisesti tulevaisuuden alojen koulutuksen kehittymiseen. Tämän vuoksi meille on tärkeätä tehdä yhteistyötä Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan kanssa”, Luukkonen linjaa.

”WinNovan toiminta-ajatuksena on olla ammatillisen koulutuksen aktiivinen verkostoituja ja alueen kilpailukyvyn kehittäjä. Rakennamme asiakaskeskeisesti henkilökohtaisia osaamispolkuja yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa. Tarjoamme laadukkaasti ennakoituja, työelämää ja alueellista kehittämistä joustavasti tukevia koulutus-, kehitys- ja asiantuntijapalveluja. Yhteistyö Rauman kaupungin kanssa tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kehittää ammatillisesti alueen elinkeinoelämää”, WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz summaa.

WinNovan ja Rauman kaupungin kumppanuussopimuksessa sovittiin erityisesti henkilöstön koulutus- ja kehittämissuunnittelun tuesta sekä ammatillisen osaamisen ja laadun varmistamisesta lisäkoulutuksen keinoin. Yksi keskeinen sovittava asia oli myös molemminpuolinen sitoutuminen moniosaajamallin kehittämiseen.

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jonka asukasluku on 39 205 henkilöä. Rauma on merenrantakaupunki, joka on Suomen portti maailmalle, mutta myös monipuolisen elinkeinoelämän ja teollisen toiminnan kasvava keskittymä. Kaupungin alueella sijaitsee myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta.

Lisätiedot
WinNovan työelämäpalvelupäällikkö Teija Harju
teija.harju@winnova.fi, p. 044 455 7314

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen
johanna.luukkonen@rauma.fi, p. 040 673 2001