Siirry sisältöön

WinNovalle kehittämisavustuksia sekä valtakunnallinen erityis- ja koordinaatiotehtävä Oikeus osata -kehittämisohjelmassa

​​OPH on myöntänyt WinNovalle valtionavustuksia Oikeus osata OKM:n  ammatillisen koulutuksen kehittämisohjelman toteutukseen. Ohjelma kokoaa yhteen ammatillisen koulutuksen kokonaisvaltaisen valtakunnallisen kehittämisen.

Valtionavustuksilla kehitetään opiskelijoiden oppimistulosten ja oppimisen edellytyksiä, ohjausta,hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä uudistetaan ammatillisen koulutuksen toimintakulttuuria vahvistamalla pedagogista johtamista.

Kehittämisohjelman läpileikkaavia teemoja ovat ammatillisen koulutuksen laadun parantaminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä digitalisaatio. 

Ohjelmassa käynnistyvät hankkeet 

Lisäksi WinNova toimii ohjauksen kehittämishankkeen valtakunnallisena koordinaattorina vastaten yhdessä OPH:n ja OKM:n sekä neljän muun valtakunnallisen ohjelmakoordinaattorin kanssa koko ohjelman toteutuksesta.

Tehtävään liittyy erityisvastuuna Hyvän ohjauksen kriteeristön uudistustyön koordinointi.