Siirry sisältöön

WinNovan opiskelija Abdellatif Elhartille joukkuevoitto Hackaton-tapahtuma RoboAI Innovation Challengen joukkueessa.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa järjestettiin 12.11.2020 kansainvälinen Hackathon-tapahtuma, RoboAI Innovation Challenge. 

Tapahtumassa neljä yritystä / organisaatiota esitteli haasteen, johon osallistujista muodostetut joukkueet pohtivat ratkaisua.

Haasteet liittyivät tuotteiden pakkaamiseen, robotin käyttökoulutukseen, virtuaalilasien käytettävyyteen ja hiilineutraaliuuteen. Osallistujia Agora-salissa oli noin 60, lisäksi noin 15 opiskelijaa pohti haasteita virtuaalisesti.

Yksi osallistuja oli WinNovan kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Abdellatif Elharti. Hän ratkoi kolmen hengen joukkueessa Universal Robots –yrityksen antamaa haastetta robotin virtuaaliseen koulutuskäyttöön liittyen. Ryhmän muut jäsenet olivat SAMK:n tekoälyn ja robotiikan opiskelijoita; työkielenä joustavasti englanti ja suomi.

Toisen vuoden opiskelija, tutummin Atte, oli ensimmäistä kertaa häkkäystapahtumassa ja piti kokemusta mielenkiintoisena. Etukäteen oli ollut mielessä, että riittääkö kielitaito ja oma osaaminen. Huoli oli turha, sillä Aten joukkue voitti parhaalla idealla oman haastesarjansa! Hauskinta ja opettavaisinta oli kuunnella muiden ryhmien innovatiivisia esityksiä ja ideoita, hankalinta pitchata eli esittää oma idea vakuuttavasti muutamassa minuutissa, kertoo Atte.

Huolimatta pitkästä päivästä, Atte menisi uudelleen ja suosittelee vastaavia hackathoneja muillekin opiskelijoille. Erityisen tärkeä oppi oli tunnistaa ja tietää ideoiden rahallinen arvo yrityksille. Lähitulevaisuudessa Atella on perheellisenä miehenä toiveena löytää koulutusta vastaava työssäoppimispaikka ja pidemmän ajan toiveena on perustaa oma yritys.

Paljon onnea Atelle!

WinNovan kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Abdellatif Elharti lavalla.

WinNovan kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Abdellatif Elharti kilpailee Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämässä kisassa muiden opiskelijoiden kanssa.