Siirry sisältöön

Korona-altistumisia WinNovan maarakennusalan harjoitustyömaalla Porissa

Altistumiset ovat tapahtuneet maanantaina 14.12. Altistuminen ei ole tapahtunut WinNovan tiloissa, vaan harjoitustyömaalla. Sairastunut on alkanut oireilla 14.12. illalla ja käynyt Covid-19-testissä tiistaina. Tieto positiivisesta testistä tuli 16.12. aamulla.

Tilannetta on selvitelty yhdessä Porin perusturvan ja WinNovan kanssa.

Tapahtuneen sairastumisen johdosta noin kymmenen ihmistä asetetaan karanteeniin ja karanteenin pituus on kymmenen vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä. Altistuneisiin ollaan
Porin tartuntatautiviranomaisten toimesta pikaisesti yhteydessä. Tartunnanlähde on Satakunnan ulkopuolelta.

Muiden WinNovan oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin
karanteeniin määrätty sairastuu, hänen on mentävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10
vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi(siirryt toiseen palveluun) tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona(siirryt toiseen palveluun).

Lisätietoja antaa rehtori Juha Vasama, p. 044 455 7311