Siirry sisältöön

Pori Jazz ja WinNova yhteistyöhön

Pori Jazz 66 ry ja WinNova solmivat yhteistyötä kehittävän kumppanuussopimuksen.

Sopimus mahdollistaa yhteistyön Pori Jazzin tapahtumatuotannon ja WinNovan opetustoiminnan kesken. Yhteistyö koskee ensisijaisesti WinNovan turvallisuusalan ja rakennusalan toimintaa.

Pori Jazz 66 ry järjestää vuosittain heinäkuussa Pori Jazz -festivaalin. Pori Jazz on suurtapahtuma, jossa vierailee kymmeniä tuhansia kävijöitä. Tapahtuma työllistää vuosittain satoja henkilöitä. Vuonna 2019 Pori Jazz käytti 70 satakuntalaisen yrityksen palveluita ja työllisti 20 paikallista seuraa.

“Laadukas suurtapahtuma ei synny itsestään, vaan se edellyttää isoa joukkoa erilaisia toimijoita, jotka huolehtivat esimerkiksi turvallisuudesta, musiikkitekniikasta, tilojen rakentamisesta, siisteydestä, tarjoiluista ja sujuvasta logistiikasta. WinNovan henkilöstössä on jo valmiiksi muutamia Pori Jazz -konkareita, joten kynnys yhteistyön aloittamiseen oli matala”, sanoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne.

Pori Jazz tuo vuosittain 19,6 miljoonan suoran euron tulon Satakuntaan, tämän lisäksi festivaalin työllistävä vaikutus on 117 henkilötyövuotta. Länsirannikon Koulutus Oy WinNova puolestaan tarjoaa ammatillista perus-, ammatti- ja erikoisammattikoulutusta vuosittain noin 5000 nuorelle ja aikuiselle. Lisäksi WinNova on Satakunnan ja Vakka-Suomen monipuolinen työ- ja elinkeinoelämän kehittäjä. WinNovan liikevaihto vuonna 2019 oli 51 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 510.

“Yhteistyö Pori Jazz 66 ry:n kanssa tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme ja kehittää näin alueemme elinkeinoelämää entistä monipuolisemmaksi. Olemme osaltamme erittäin innokkaina mukana vaikuttamassa tulevien vuosien jazzfestivaalien onnistumiseen”, WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju iloitsee.

Pori Jazz -festivaali on järjestetty vuodesta 1966 lähtien eli jazzia on päässyt kuuntelemaan Porin Kirjurinluodossa kuudella vuosikymmenellä – ainoana poikkeuksena kulunut kesä 2020, jolloin festivaalin järjestäminen kiellettiin koronaepidemian vuoksi. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 9.–17. heinäkuuta 2021.

Lisätiedot:
WinNova, työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju p. 044 455 7314
Pori Jazz 66 ry, toimitusjohtaja Miika Ranne p. 040 868 2609