Siirry sisältöön

WinNova tarjoaa esports-opintoja yhteishaun kautta valituiksi tulleille opiskelijoille

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Incoach Oy käynnistävät yhteistyössä esports-opinnot WinNovaan yhteishaun kautta hakeutuville opiskelijoille. Esports-opinnot toteutetaan yhdessä valmennusyrityksen Incoach Oy:n kanssa.

Toteutamme kymmenelle pelaamisesta kiinnostuneelle opiskelijalle mahdollisuuden liittää opintoihinsa esports-opintoja. Kyseessä on aloittelevista nuorista koostuva ryhmä, joista muodostetaan kaksi joukkuetta. Opintoihin sisältyy ammattivalmentajan vetämää pelivalmennusta 80 tuntia, joissa painotetaan sekä yksilötaitojen kehittämistä että joukkuetyöskentelyä. Valmentaja on mukana joukkueiden toiminnassa viikoittain, minkä lisäksi esports-opiskelijoille jaetaan omat valmennusohjelmat omatoimiseen harjoitteluun. Incoach varustelee WinNovan e-urheiluopinnot valmiilla opetussisällöillä, valmennusohjelmilla ja pelipalvelimilla. Opetuksessa pyritään parantamaan opiskelijoiden mekaanisten pelitaitojen lisäksi tiimityöskentelyä, kommunikaatiota ja vuorovaikutustaitoja. 

Opiskelijat hakeutuvat kokonaisuuteen päästyään yhteishaussa opiskelemaan WinNovaan. Rehtori Juha Vasaman mukaan ”tällä uudella erityismahdollisuudella tarjoamme modernin tavan yhdistää opinnot ammatillisessa oppilaitoksessa ja esports-pelaamisen.”

Elektronisen urheilun lajivalmennuksesta vastaava Christian Joutsenvuori vertaa e-urheilua perinteiseen urheiluun. “Kilpapelaaminen sisältää täysin samat ominaisuudet kuin vaikkapa jääkiekko sisältää – tiimidynamiikan, kommunikaation ja taktiikan.” Treeneihin pitää tulla hyvin levänneenä ja lämmitelleenä. Harjoitukset alkavat usein kädet vetreyttävällä treenillä, jonka jälkeen siirrytään monipuolisiin yksilö- ja joukkueharjoitteisiin. Esports-valmennuksessa opiskelijoista muodostetaan joukkueet, jotka sisältävät joukkuetoiminnasta tutun hierarkian: “Tiimistä löytyy aina joukkueen johtaja, pelin avaaja sekä tukipelaajia, jotka auttavat pelin avaajaa. Jokaisen tulee omata hyvät mekaaniset taidot, jonka lisäksi joukkueen johtajalta vaaditaan hyviä kommunikaatio- ja pelinlukutaitoja.”

Hae eSports-opintoihin!

Opintojen laajuus 5 osp, joka voidaan sisällyttää kaikkiin perustutkintoihin. Opintoihin valitaan 10 opiskelijaa.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Syntymäaika*
Opinnot*
Kaupunki, missä opiskelen*

CS:GO-pelaajat

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opettaja neuvoo taka-alalla nuoria esports opiskelijoita.

Nuori pelaa tietokonepeliä.

Kuvat Incoach Oy