Siirry sisältöön

Opiskelijatarinoita yrittäjän näkökulmasta

Sammon Takojien ja WinNovan yhteistyössä toteutettu tuotekehitysvalmennus on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, jotka kehittävät tuotteitaan, palvelujaan tai uusia toimintamalleja. 

Valmennusohjelma perustuu aikuisoppijoille sopiviin tiimioppimisen menetelmiin. Valmennuspäivissä jaetaan kokemuksia, rakennetaan uutta tietoa ja synnytetään ratkaisuja käytännön haasteisiin. Valmennuksessa tärkeää on valmentava ja sparraava työskentely sekä osallistujien keskinäinen verkostoituminen. 

”Sammon Takojat antoi meille paljon työvälineitä, joilla olemme pystyneet järkeistämään työntekoamme paremmin. Olemme parempia delegoimaan, huomattavasti suunnitelmallisempia ja kehitysprojektit ovat entistäkin suurempana osana työtämme. Se antoi myös vahvistusta siihen, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja kova kasvu on pysynyt hallinnassa. 

Yritys nimeltä Uhana, työntekijöitä.

Suosittelemme Sammon Takojia kaikille, joilla on haasteita esimerkiksi delegoinnissa, työn suunnitelmallisuudessa tai kiireen hallinnassa. Valmennuksessa pääsee pallottelemaan ideoita muiden yrittäjien ja valmentajien kanssa ja on virkistävää saada ideoita myös oman toimialan ulkopuolelta. Ilmapiiri on todella kannustava ja avoin, joten suosittelemme osallistumista lämmöllä!” 
Hanna Virkamäki, Mira Vanttaja ja Anna Rintamäki, Uhana

”Lähtökohtana Sammon Takojat -koulutuksen aloittaessani oli uusien palveluiden suunnittelu sekä nykyisten palvelutuotteiden kehittäminen. Opintojen käynnistyttyä ymmärsin, että minulla on mahdollisuus pohtia asiaa täysin uudelta pohjalta. Valmennuksen aikana kehittämiskohde syventyi, vaihtui ja taas tarkentui. Opinnoissa käytettävät menetelmät ja työkalut innostivat asioiden syvälliseen pohdiskeluun ja olemassa olevien ajatusmallien rohkeaan kyseenalaistamiseen.

Sammon Takojissa eri alojen yrittäjät opiskelivat yhdessä, jolloin jokainen sai ajatuksiinsa useita näkökulmia. Oppiminen oli hauskaa ja yhteisöllistä mukavassa seurassa. Nyt voin soveltaa opintoja ja materiaaleja oman yritykseni ja palveluiden kehittämisessä tai asiakasprojektien toteuttamisessa. Valmennus sytytti todellisen kipinän itseni kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen.”  Timo Ovaskainen, Asuntamo Oy

”Kun sain mahdollisuuden lähteä opiskelemaan tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa, niin ensin innostuin ja sitten iski pieni paniikki. Miten minä pärjäisin nuorten kanssa, kun omista opiskeluistani on jo vuosia aikaa. Halusin kuitenkin vielä uskaltautua mukaan ja avoimin mielin ottaa kaikesta uudesta oppia.

Sammon Takojat valmennuksessa oli hyvä ilmapiiri ja ihmiset vaikuttivat innostuneilta oppimistavasta. Tietyllä tavalla samanhenkistä porukkaa ja kaikilla halu saada lisää osaamista ja ”jotakin uutta” yritykselleen. Tutustuminen toisiin yrittäjiin ja opiskelu heidän kanssaan lisäsi myös mielenkiintoa koulutusta kohtaan. Tiedot ja taidot karttuivat ja rohkeus viedä eteenpäin omia tuotteita kasvoi koko ajan. 
Tutkinnon suorittaminen opintojen lopussa vähän pelotti, mutta sekin tuli suoritettua luontevasti osana prosessia. Opiskelu antoi paljon ja tunnen, että jatkossa pystyn hyvin hyödyntämään ja viemään käytäntöön saamiani oppeja. Yritystoimintaa helpottaa, kun ymmärtää tuotekehityksen merkityksen ja osaa prosessoida sen osaksi arkea. Koulutuksesta sai myös tulevaisuutta ajatellen uusia yhteistyökumppaneita ja hyviä vinkkejä muilta yrittäjiltä. Suosittelen lämpimästi Sammon Takojat koulutusta.” Liisa Toivonen, Fascino Design.