Siirry sisältöön

Koulumatkatukea saava opiskelija!

Ilmoita Kelaan, mikäli sinulla ei ole etäopintojen aikana koulumatkoja.

Ilmoituksen voi tehdä lähettämällä viestin Kelan asiointipalvelussa, puhelimitse tai koulumatkatukihakemuslomakkeella (KM 1). Lomaketta ei tarvitse viedä ensin oppilaitokseen, vaan sen voi toimittaa suoraan Kelaan.

Kela lähettää maaliskuussa kirjeen niille opiskelijoille, joiden koulumatkatukea ei ole lakkautettu oman ilmoituksen perusteella. Opiskelijan pitää vastata kirjeeseen, jos hänellä on edelleen koulumatkoja. Koulumatkatuki palautetaan näille opiskelijoille maksuun. Kela lähettää kirjeen kaikille koulumatkatuen saajille.

Koulumatkatuki lakkautetaan 1.4.2021 alkaen niiltä opiskelijoilta, joilla ei ole koulumatkoja. Tämä johtuu siitä, että lähiopetukseen palaamisesta kuluvan kevään aikana ei ole varmuutta. Koulumatkatukea ei lakkauteta, jos opiskelija ilmoittaa Kelaan, että hänellä on edelleen koulumatkoja. 

Opiskelijalla on aikaa ilmoittaa koulumatkoistaan huhtikuun puoleen väliin saakka. Opiskelija voi siis tehdä ilmoituksen 28.3. jälkeen, jos kulkeminen oppilaitokseen varmistuu vasta tällöin.