Siirry sisältöön

Etäopetus jatkuu Raumalla – laaja joukkoaltistus pääsiäisen aikana

Raumalla on todettu joukkoaltistuminen nuorten keskuudessa – lukiolaiset ja WinNovan opiskelijat Raumalla jatkavat etäopetuksessa. WinNovassa Porissa ja Ulvilassa palataan suunnitellusti hybriditoteutukseen 6.4.

Rauman kaupunki ja WinNova ovat yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa päätyneet maanantaina 5.4. ratkaisuun, jossa Rauman Lyseon lukio ja Rauman WinNovan yksiköt jatkavat edelleen etäopetuksessa.

Rauman lukion opiskelijat ovat etäopetuksessa 16.4. asti, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Myös Rauman WinNovan opiskelijat pysyvät etäopetuksessa ainakin kaksi viikkoa. 

Rauman kaupungin terveyspalvelut jatkaa tartunnanjäljitystä ja kaikkiin lähikontakteiksi todettuihin henkilöihin otetaan yhteyttä maanantain 5.4. aikana. 

Lisätietoja WinNovassa

Juha Vasama, rehtori, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, puh. 044 455 7311

Lue koko tiedote Rauman kaupungin sivuilta Tiedote 5.4.2021/Rauma(siirryt toiseen palveluun)


Huom. WinNova palaa Porissa ja Ulvilassa suunnitellusti opetuksen hybriditoteutukseen 6.4. alkaen ja lähiopetukseen aikaisintaan 12.4. alkaen.

Etäopetus WinNovassa Varsinais-Suomen alueella jatkuu suositusten mukaan etänä vähintään 11.4. asti.

Myös opetuksen hybridimallissa opetustilanteessa tulee taata ja muistaa terveysturvallinen toteutus 

  • Luokkaopetuksen terveysturvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että kaikki osallistujat noudattavat turvallisuus- ja hygieniaohjeita (esim. käyttävät maskeja).
  • Opiskelijaa ei voida sulkea pois opetuksesta ohjeista kieltäytymisen takia, mutta kellään ei myöskään ole oikeutta vaarantaa muiden terveyttä.
  • Jos opiskelija kuitenkin kieltäytyy noudattamasta ohjeita (muista kuin terveydellisistä syistä), opettaja järjestää opetuksen siten, että ko. opiskelija osallistuu muista erillään (joko etäyhteydellä tai muilla järjestelyillä).
  • Jos opetusta joudutaan uudelleen järjestelemään, opettaja ja tarvittaessa koulutuspäällikkö päättää mahdollisista muutoksista.

Kiinteistöjen ovet pidetään lukittuna etäopetuksen aikana ja jokaisen tulee toimia hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.