Siirry sisältöön

Opiskelija, hae opintotuki kesäksi nyt!

Jos opiskelet kesällä, voit saada opintotukea.

Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan pitää kuitenkin muistaa hakea asumistuen tarkistusta, jos hän saa esimerkiksi palkkaa kesätyöstä.
Jos opiskelijalla ei ole kesällä ansiotuloja eikä hän ole oikeutettu opintotukeen, hän voi selvittää mahdollisuutensa saada toimeentulotukea. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki. Ennen sen hakemista opiskelijan pitää selvittää, voiko hän saada muita tuloja tai etuuksia.

Kuka voi saada kesäopintotukea

Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi saada opintotukea kesällä niiltä kuukausilta, joina opiskelujakso kestää vähintään 18 kalenteripäivää.

Tuen voi hakea helposti verkossa

Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa OmaKelassa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Asiointipalvelun etusivulta näkee yhdellä vilkaisulla, onko hakemus ratkaistu ja milloin tuki maksetaan. Palvelu myös kertoo, jos verkkohakemus on jäänyt lähettämättä tai jos siitä puuttuu liitteitä. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toisella asteella opiskelivat tarvitsevat hakemuksensa liitteeksi oppilaitoksen todistuksen kesäopinnoista. Myös tarvittavat liitteet voi lähettää verkossa.