Siirry sisältöön

WinNovan vetovoima ennätyslukemiin yhteishaussa

Yhteishaku päättyi Opintopolussa 7.4. ja WinNovan vetovoima kasvoi ennätyslukemiin viime vuosiin nähden niin Porissa, Raumalla kuin Ulvilassa, vaikka haettavana oli enemmän paikkoja kuin aiemmin. WinNovalla oli yhteishaussa mukana tänä vuonna 26 perustutkintoa, joista valmistutaan yli 50 eri ammattiin.

WinNovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki vuoden 2021 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1124 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa 4287. Opiskelijakohtaisia hakemuksia WinNovaan tuli 1779 kpl eli 31 enemmän kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja WinNovassa on yhteensä 1016. Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua viiteen eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta viidenteen hakukohdetoiveeseen. Koko WinNovan vetovoimaluku oli hienosti 1,11. (Vetovoimaluku yksi tarkoittaa, että jokaista aloituspaikkaa kohden löytyy ensisijainen hakija.)

Porissa vetovoimaluku nousi viime vuodesta (1,07 vuonna 2020) ollen 1,23 ja ensisijaisia hakijoita oli 694 (vuonna 2020 hakijoita oli 650). Porissa suosituimmaksi hakukohteeksi nousi perinteisesti hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto. Runsaasti hakijoita oli myös logistiikan, autoalan, laboratorioalan ja talotekniikan perustutkintoihin. Määrällisesti eniten hakijoita houkutteli sosiaali- ja terveysala.

Raumalla vetovoimaluku oli lähes yksi ollen 0,98. Suosituimmat alat olivat sähkö- ja automaatioala, rakennusala, media-ala, merenkulkuala sekä sosiaali- ja terveysala. Raumalla myös Varalan kanssa yhteistyössä toteutettava liikunnanohjauksen perustutkinto houkutteli uutena tutkintona monia hakijoita ja sen vetovoimaluku oli 1,35. 

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA) Porissa, Raumalla ja ensi kertaa Laitilassa oli samaan aikaan yhteishaussa tutkintojen kanssa. VALMA tarjoaa hyvän vaihtoehdon hakijalle, joka tarvitsee lisää aikaa ja ohjausta tutkintoon johtavan koulutuksen valinnassa sekä sinne hakeutumisessa. VALMA-koulutuksen vetovoimaluku oli 1,35.

Ulvilassa metsäalan ja rakennusalan (maarakennus) perustutkinnot kiinnostivat hakijoita aikaisempia vuosia enemmän ja Ulvilan vetovoimaluku kokonaisuudessaan oli 1,18. Ulvilan metsäalan uusi kampus saadaan käyttöön syksyksi 2021.

Laitilassa turvallisuusala kiinnosti hakijoita ja tänä vuonna yhteishaussa Laitilaan oli ensimmäistä kertaa mukana myös liiketoiminnan sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnot.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 17.6.2021. Aloittavien opiskelijoiden opintojen aloitus käynnistyy WinNovassa orientaatioviikolla 28.6. – 2.7.2021, minkä johdosta opiskelupaikan saaneita pyydetään ottamaan opiskelupaikka vastaan mahdollisimman nopeasti tulosten julkistamisen jälkeen. Varasijat yhteishaun opiskelupaikkoihin ovat voimassa 20.8.2021 asti. Tätä ennen hakijoita kutsutaan varasijoilta, mikäli hakukohteeseen jo valittu opiskelija peruu opiskelupaikkansa.

Mahdollisista pääsy- ja soveltuvuuskokeista on lisätietoa WinNovan verkkosivuilla osoitteessa 
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet – WinNova(avautuu uuteen ikkunaan) 

Ammatillisen koulutuksen hakeutumisen pääväylänä toimii yhteishaun ohella jatkuva haku, jossa tavoitteena on joustava hakeutuminen koulutukseen ympäri vuoden. WinNovassa on jatkuvassa haussa laaja koulutustarjonta, johon voivat hakeutua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Koulutustarjonta päivittyy ajantasaisesti WinNovan verkkosivuille. 

Neuvoja hakeutumiseen saa WinNovan Hakupalveluista hakupalvelut@winnova.fi.

Kolme opiskelijaa ja yhteishaun motto Millainen on sinun urapolkusi.