Siirry sisältöön

Raumalainen Nella Parjanen otti äkkilähdön Taitaja2021-finaalin

Turvallisuusalan opintoja viimeistelevä Nella Parjanen, 17, jäi helmikuun Taitaja-semifinaalissa pisteen päähän finaalipaikasta. Niukka karsiutuminen harmitti, mutta siitä huolimatta opinnot etenivät kevään aikana loistavaa vauhtia ja valmistuminen häämöttää jo aivan lähitulevaisuudessa. Taitaja-matka sai kuitenkin uuden yllättävän käänteen, kun Parjasen opettaja soitti kaksi päivää ennen finaalia, että nyt tarvittaisiin pikaisesti uusi turvallisuusalan finalisti matkaan. 

’’Ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä, sanoin heti, että totta kai lähden Ouluun! Reissuun oli helppo lähteä tuttujen opettajien kanssa ja vaikka alkuun vähän jännittikin, niin heidän tuellaan ja tsempillään pystyin tekemään parhaani ja se riitti tällä kertaa neljänteen sijaan. Hiukan harmitti, että pronssimitali jäi niin pienestä kiinni, mutta loppupeleissä olen tosi tyytyväinen suoritukseeni’’, Nella kertaa.

Nella suoriutui finaalissa loistavasti ansaiten kaikkiaan 67.74 pistettä. Hän kertoo, että kokemus oli kaikin puolin loistava ja suosittelee Taitajiin lähtöä kaikille, joilla siihen on mahdollisuus. Vaikka semifinaalista ei pääsisikään suoraan jatkoon, kannattaa siellä käydä kokeilemassa, jolloin saa jo paljon harjoitusta semifinaalitilanteesta seuraavaa kisavuotta ajatellen.

’’Tämä Oulun reissu oli ihan mahtava päätös opinnoille!’’, Nella iloitsee.

Koska Nella valmistuu, jäävät ensi vuoden Taitaja2022 Pori –kisat häneltä väistämättä väliin. Hän toteaa kuitenkin, että ehdottomasti osallistuisi, mikäli siihen olisi vielä mahdollisuus. Olisivathan Porin kisat olleet raumalaisnuorelle lähestulkoon kotikisat.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat jo selvillä

Alun perin Nella hakeutui turvallisuusalalle haaveissaan poliisin ammatti, mutta opintojen edetessä hän on löytänyt uuden tulevaisuuden haaveen: Puolustusvoimat tai Rajavartiolaitos. Nella onkin jo raivannut tietään kohti unelmaansa ja asepalvelus odottaa heinäkuussa 2022. ’’Haaveammattini vaatii asepalveluksen suorittamisen. Olen jo käynyt kutsunnoissa ja aloitan armeijan vuoden päästä heinäkuussa. Tällä hetkellä toivon, että pääsen Porin prikaatiin Säkylään sotilaspoliisiksi, mutta se selviää sitten vasta myöhemmin’’, Nella toteaa.

Vapaa-aikaansa Nella viettää pelaten ja valmentaen jääkiekkoa ja lisäksi aikaa riittää myös frisbeegolfin harrastamiseen. Hänen suunnitelmissaan on ennen asepalvelukseen astumista tehdä töitä vuoden verran erilaisissa remonttiprojekteissa, ravintola-alalla sekä mahdollisesti myös järjestyksenvalvonnan parissa.

Nella laittaa miestä käsirautoihin Taitajat2021-finaalissa.
Teksti: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere
Kuva: Tommi Miettunen, Skills Finland