Siirry sisältöön

Taitaja2021-finalisti Emilia Pihlavirta nauttii liiketalouden opinnoista

Säkylästä kotoisin oleva 17-vuotias Emilia Pihlavirta opiskelee WinNovan Rauman toimipisteessä liiketaloutta. Hänen mielestään opinnoissa on parasta taloushallinto, palkanlaskenta ja kirjanpito.

Emilia Pihlavirta tekee töitä kannettavalla tietokoneella.

“Taloushallinnon opinnot ovat sisältäneet niin tositteiden käsittelyä ja kirjausta, kirjanpitoa ja palkanlaskentaa. Koulussa oppimiani taitoja olen päässyt hyödyntämään työssä tapahtuvan oppimisen jaksolla, jossa olen oikeasti päässyt tekemään näitä juttuja”, tietää Emilia.

Emilia kokee, että käytännönläheisyys on ollut alalla hyvä juttu, mutta hän pitää myös teorian opiskelusta. Vapaa-ajalla Emilia tykkää lenkkeillä koiransa kanssa.

Emilian huoltajaopettajana toimiva Anu Ikonen-Kullberg kuvailee Emiliaa seuraavasti:

“Emilia on todella tarkka ja huolellinen. Opiskelijana hän on ollut erinomaisen tunnollinen ja halunnut haastaa itseään, minkä vuoksi uskon, että hän myös halusi osallistua näihin kisoihin. Vahvuuksia ovat rauhallisuus ja tarkkuus. Hänellä on myös hyvä keskittymiskyky. Totta kai varmaan jännittää, mutta uskon hänen selviävän hyvin.”

”Taitaja2021 on hieno kokemus, jota ei kannata jättää väliin”

Emilia osallistuu ensimmäistä kertaa Taitajiin. Opettaja kysyi häntä mukaan ja hieno mahdollisuus saada kokemusta sai Emilian lähtemään mukaan. Finaalipaikka tuli hänelle hieman yllätyksenä, vaikka suoritettavat tehtävät sujuivatkin hyvin. Emilia odottaa innolla finaalia, vaikka se hieman myös jännittää. Emilia suosittelee vilpittömästi Taitaja-kilpailua muille, sillä se on hieno kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

“Olen päässyt harjoittelemaan  työssä tapahtuvan oppimisen jaksolla erilaisia tehtäviä. Lisäksi olen katsonut ja tehnyt vanhoja tehtäviä ja niiden avulla valmistautunut Taitaja-finaaliin”, Emilia tuumaa.

Myös Anu lähtee finaaleihin hyvillä fiiliksillä. “Toimin myös tuomarina kisoissa, joten onneksi ei tarvitse koko päivää jännittää Emilian puolesta. Tarkoitus oli valmistautua enemmän kisoja varten, mutta valitettavan vähälle on sparraaminen jäänyt omalta osaltani. Toisaalta Emilia on ollut nyt koko ajan melkein työharjoittelussa tilitoimistossa, mikä on itsessään jo erinomaista harjoittelua myös kisaa varten”, Anu kertoo.

Tulevaisuuteen kuuluvat jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa

Emilia kertoo valmistuvansa keväällä 2021. Tulevaisuudessa hän haluaa työskennellä taloushallinnon parissa, mutta myös jatkokoulutus kiinnostaa.

“Hain kevään yhteishaussa Hämeenlinnan Ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta”, Emilia iloitsee.

Teksti: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere