Siirry sisältöön

Taitaja2021-finalisti Henna-Riikka on myös yrittäjä opiskelemallaan alalla

Kristiinankaupungista kotoisin oleva 17-vuotias Henna-Riikka Heikkilä opiskelee elintarvikealaa WinNovan Porin toimipisteessä. Hän on pienestä pitäen rakastanut leipomista ja muutto Poriin opiskelupaikan takia tuntui helpolta päätökseltä. Seinäjoellakin olisi ollut mahdollisuus opiskella elintarvikealaa, mutta uudemmat työvälineet houkuttivat Henna-Riikkaa lähtemään pidemmän matkan päähän Poriin. Opinnot ovat edistyneet hyvin ja hän valmistuu vuonna 2022. 

“Elintarvikealassa parasta on leipominen ja käsillä tekeminen. Käytännönläheisyys on työssä tärkeää”, kertoo Henna-Riikka.

Eläinten ja karjan hoitaminen kuuluvat Henna-Riikan vapaa-aikaan, sillä Henna-Riikan perheen tilalla on paljon karjaa, kolme koiraa ja neljä kissaa. Myös oman yrityksen pyörittäminen vie aikaa, sillä hänellä on myös oma yritys: Henna-Riikan herkkukahvila. Henna-Riikka tekee tilauksia ympäri vuoden ja pitää kahvilatoimintaa kesäisin kotona. Hänen yrityksensä on toiminnassa jo neljättä vuotta! “Kesällä 2020 oli todella paljon töitä tarjolla”, Henna-Riikka iloitsee.

Taitaja2021 tuo tullessaan paljon kokemusta ja oppia tulevaa varten

Henna-Riikka osallistuu ensimmäistä kertaa Taitajiin ja kokeilunhalu sai hänet lähtemään mukaan. Hän kertoo olleensa yllättynyt Taitaja-finaalipaikasta. “Finaali jännittää ja stressaa, mutta lähden hakemaan kokemusta kisoista”, tuumaa Henna-Riikka.

Hän on harjoitellut finaalia varten paljon ja kilpailutehtäviä on hiottu kuntoon. Yhtenä haasteena finaalissa tulee olemaan Henna-Riikan mielestä Lappi-aiheinen näyteikkunatyö, sillä hän ei ole koskaan käynyt Lapissa, eikä tiedä alueesta paljoa. Henna-Riikka lähtee kuitenkin hyvillä fiiliksillä kohti finaalia.

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuudessa Henna-Riikka haluaa panostaa omaan yritykseensä, mutta haluaa myös suorittaan leipurin ja mahdollisesti myös kondiittorin ammattitutkinnon.

Henna-Riikka Heikkilä tekee töitä kaulauskoneen äärellä.

Henna-Riikka työstää koristeleipää kaulauskoneella.

Teksti ja kuvat: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere