Siirry sisältöön

Taitaja2021-finalisti Mari Tyykilä opiskelee unelma-alaa

Mari Tyykilä maski naamallaan.17-vuotias Mari Tyykilä opiskelee sosiaali- ja terveysalaa WinNovan Porin toimipisteessä. Porista kotoisin olevalle Marille valinta toisen asteen koulutukselle oli selvä jo yläasteella: hän halusi hoitoalalle. Mari valmistuu tämän vuoden puolella lähihoitajaksi.

“Parasta tässä ammatissa on se, että näkee oman työnsä tuloksen, oppii paljon uutta ja ymmärtää kokonaisuutta paremmin”, kuvailee Mari.

Marin vapaa-aika kuluu teatterin, ulkoilun ja kuntosalin parissa.

Taitaja2021:sta lisää kokemusta ja oppia

Mari on ensimmäistä kertaa mukana Taitajissa ja kertoo opettajan ehdottaneen häntä mukaan. Mari myöntää empineensä hieman, mutta ei ole hetkeäkään katunut päätöstä. Semifinaaleista hänelle jäi päällisin puolin hyvä fiilis, vaikkakin tehtävä oli hieman yksipuolinen, sillä se suoritettiin ainoastaan tietokoneella kysymyksiin vastaten.

Finaalista Mari lähtee hakemaan lisää kokemusta ja valmistautuminen kisoja varten on jo hyvässä vauhdissa. “Olen valmistautunut finaaleihin opiskelemalla ja hankkimalla lisää tietoa alaan liittyen. Olen myös katsellut erilaisia opetusvideoita ja käyn myös opettajien kanssa tehtäviä läpi”, hän kertoo.

Mari suosittelee Taitajia kaikille, sillä siinä ei menetä mitään ja samalla siinä oppii paljon!

Työskentely unelma-alalla vaatii sopeutumista erilaisiin tilanteisiin

Mari kertoo olevansa unelma-alalla tällä hetkellä, mutta tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä auki. Hänellä on tällä hetkellä keikkatyöpaikka kotihoidossa.

“Ala vaatii sopeutumista erilaisiin tilanteisiin ja asiakkaisiin, sillä kaikkia asiakkaita ei voi hoitaa samalla tavalla”, Mari tietää.

Teksti ja kuva: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere