Siirry sisältöön

Taitaja2021-finalisti Mikko Syrjälä tähtää opintojen kautta omalle unelma-alalleen

Porista kotoisin oleva 18-vuotias Mikko Syrjälä opiskelee autopeltisepäksi WinNovan Porin toimipisteessä. Kiinnostus alaa kohtaan on alkanut jo lapsena, sillä hän on pikkupojasta asti ollut kiinnostunut kaikesta moottori- ja autojuttuihin liittyvistä asioista. Tämän lisäksi autojen kanssa työskentely kulkee suvussa. Mikko kertoo valmistuvansa autokorinkorjaajaksi keväällä 2022.

“Autopeltisepän opinnoissa parasta on se, että joka päivä oppii uusia asioita. Myös vapaa-aika kuluu autojen rassauksen parissa”, Mikko toteaa.

Taitaja2021-taipaleella testataan omaa osaamistaan 

Uusien asioiden kokeminen ja oman osaamisensa testaaminen olivat asioita, jotka saivat Mikon lähtemään mukaan Taitaja2021-kisoihin. Semifinaaliin hän osallistui ilman paineita ja myöntää, että menestys ja sitä myötä ansaittu finaalipaikka tuli hieman yllätyksenä. Mikon ja hänen ohjaajansa Juha Tuomisalon yhteisenä tavoitteena on mennä katsomaan, mihin Mikon rahkeet riittävät tänä vuonna. 

“Ensi vuonna voi sitten panostaa enemmän kotikisoihin, sillä Taitaja2022 järjestetään Porissa”, molemmat tuumaavat.

Mikko on harjoitellut vuoden 2021 finaaleihin muun muassa auton nelipyöräsuuntauksen tekemisellä, sillä se on yksi kilpailutehtävistä. 

“Vallitseva koronapandemia on tuonut haasteita emmekä ole päässeet harjoittelemaan ja tekemään lainkaan niin paljoa kuin oli suunnitelmissa. Otimme Mikolle ylimääräisen työelämässä tapahtuvan oppimisjakson Lasinvaihtoliike Erkussa, jotta hän pääsee harjoittelemaan myös lasinvaihtoa. Lasinvaihto on yksi kilpailutehtävä Taitaja2021-finaalissa”, Mikon ohjaajana Taitaja2021-kisoissa toimiva Juha Tuomisalo kertoo.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Mikon tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu jatkokouluttautuminen Satakunnan ammattikorkeakoulussa autokorinkorjauksen insinööriksi. Tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluvat myös Taitaja2022-kisat Porissa.

Juha Tuomisalo opastaa Mikko Syrjälää auton korjaamisessa.
Mikko Syrjälä korjaa autoa. 

Teksti ja kuvat: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere