Siirry sisältöön

Taitaja2021-finalisti Valto Mäkelä odottaa innolla tulevia kisoja

WinNovan Rauman yksikössä opiskelee sähkö- ja automaatioalaa euralainen 18-vuotias Valto Mäkelä. Sähkö- ja automaatioalan valinta oli Valtolle suhteellisen helppo, sillä häntä on aina kiinnostanut sähkö ja siihen liittyvät asiat. Opinnot ovat edenneet hyvin ja Valto valmistuu keväällä 2021.

“Alassa parasta on sen haasteellisuus sekä se, että aina on jotain uutta opeteltavaa”, Valto kertoo.

Valton mukaan automaatioasennus vaatii pitkäjänteisyyttä ja tarkkaa kättä, kun johdottaa esimerkiksi erilaisia logiikoita.

Taitaja2021-taipaleelta paljon uutta oppia

Valto lähti mukaan Taitaja2021-kisoihin opettajan ehdotuksesta. Semifinaalitehtävä oli Valtolle helppo, vaikkakin siinä tuli hieman kiire. Kokonaisuutena Taitaja2021-semifinaalipäivästä Valtolle jäi hyvät fiilikset, sillä päivän kruunasi finaalipaikka. Valto lähtee hyvillä fiiliksillä kohti Taitaja2021-finaalia, sillä hän odottaa, että pääsee oppimaan paljon uutta. Valto suosittelee Taitajia kaikille, sillä Taitajissa on paljon oppimismahdollisuuksia. Taitaja-finaaliin hän on valmistautunut tekemällä vanhaa Taitaja-finaalin tehtävää.

“Olen oppinut Taitajista tähän mennessä jo paljon. Päällimmäisenä mielessä on Siemensin logiikoiden ohjelmistot, jotka eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja”, Valto kertoo.

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat Valtolla selkeät: hän aikoo kerryttää osaamistaan ja on hakenut Satakunnan ammattikorkeakouluun opiskelemaan automaatioinsinööriksi. Sähkö- ja automaatioala on yksi Suomen nopeimmin kasvavista toimialoista. Tämän puitteissa työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa ovat kirkkaat.

Valto Mäkelä tekee töitä sähkökaapissa.

Teksti: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere