Siirry sisältöön

Taitaja2021 Oulu kutsuu!

Ensi viikolla käynnistyvä Taitaja2021-tapahtuma Oulussa ja kisat odottavat osallistujia. Jännitys tiivistyy ja matkakuume nousee, sillä WinNovan 11 finalistia, huoltajat ja suuri joukko muuta väkeä on lähtökuopissa kohti Oulua.

Saamme olla ylpeitä hienosta menestyksestä semifinaaleissa ja tästä kisajoukosta. WinNovasta kilpailijoita on finaalissa kaikkiaan yhdeksässä eri lajissa: 102 autokorinkorjaus Mikko Syrjälä, 105 metsäkoneen käyttö Juuso Jalava ja Juho Palomäki, 305 lähihoitaja Mari Tyykilä, 313 taloushallinto Emilia Pihlavirta, 314 turvallisuusala Nella Parjanen (Hugo Hurmeen tilalla), 406 sähköasennus Eerik Lehtimäki, 501 leipuri-Kondiittori Henna-Riikka Heikkilä, 502 kokki parikisa Liina Saarva ja Helmi Lehto sekä 601 automaatioasennus Valto Mäkelä.

Taitaja2021-tapahtuma toteutetaan 18.–20.5.2021 koronapandemian vuoksi uudella tavalla. Tapahtuma kokoaa yhteen maan ammattitaitajat kisaamaan Suomen mestaruuksista, mutta yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Nämä kilpailut striimataan ja kaikilla kiinnostuneilla on nyt tilaisuus päästä seuramaan tapahtumia netin välityksellä. Finaaliviikon virtuaalilähetykset löytyvät osoitteesta www.taitaja2021.fi/tapahtumaohjelma(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Aikataulu päivittyy finaaliviikkoon asti. Tapahtuman tallenteet
ovat katsottavissa virtuaalialustalla 3.6. saakka.

Satakunnasta Taitaja-finaalissa on mukana myös Sataedun opiskelijoita. Yläkoululaisten Taitaja9-finaali järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti Seppo-pelin kautta. Finaaliin on selviytynyt kolme joukkuetta Satakunnasta, joukkueet Huittisista, Karviasta ja Ulvilasta.

Toivotamme kaikille onnea ja menestystä kilpailuun!

Satakunnassa ollaan jännän äärellä, sillä vuoden 2022 Taitaja-tapahtuma järjestetään maakunnassa tuolloin ensimmäistä kertaa. Taitaja-päätapahtuma järjestetään 16.-19.5.2022 Porissa ja sen päävastuullisena toimijana on WinNova. Yhteistyökumppanina tapahtumajärjestelyissä toimii Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu. 

Taitaja2022-sivusto avataan kesäkuussa, sitä ennen voit tutustua tulevaan tapahtumaan WinNovan sivujen kautta www.winnova.fi/taitaja2022(avautuu uuteen ikkunaan).  

Mikko Syrjälä, Juho Palomäki, Juuso Jalava, Mari Tyykilä, Emilia Pihlavirta ja Nella Parjanen.
Eerik Lehtimäki, Henna-Riikka Heikkilä, Helmi Lehto, Liina Saarva, Valto Mäkelä ja joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Kuusela.