Siirry sisältöön

Hugo Hurme opiskelee kutsumusammattiinsa

Ruskosta lähtöisin oleva Hugo Hurme, 18, opiskelee WinNovan Laitilan toimipisteessä turvallisuusalaa. Hugo kokee opiskelevansa kutsumusammattiaan ja hän kertoo, että haluaa ammattivalinnallaan tehdä maailmasta paremman paikan estämällä rikoksia ja onnettomuuksia sekä auttamalla pulassa olevia ihmisiä.

“Olen pienestä saakka tiennyt, että haluan tulevaisuuden ammatissani olla luomassa turvallisempaa maailmaa”, Hugo perustelee alavalintaansa.

Turvallisuusalan perustutkinto on laaja-alainen ammatillinen perustutkinto, joka antaa hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet turvallisuusalan monipuolisiin työtehtäviin. Hugon mukaan alalla vaaditaan hyvän fyysisen kunnon lisäksi maalaisjärkeä, avointa ja asiakaslähtöistä asennetta sekä ennen kaikkea tilannetajua.

“Kaikista ei tietenkään tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Mielestäni tällä periaatteella pärjää pitkälle niin työelämässä kuin ihan arjessakin”, Hugo toteaa.

Taitaja-finaaliin avoimin mielin

Opettaja houkutteli aluksi hieman vastahakoisenkin Hugon mukaan Taitaja-semifinaaliin. Onneksi houkuttelikin, sillä Hugo kokee saaneensa jo semifinaalista paljon oppia ja harjoitusta itsensä ja ammatillisen osaamisensa kehittämiseen. Hän lähti kilpailuun mukaan avoimin mielin ja saavuttikin taidoillaan finaalipaikan Taitaja2021-kisoissa! 

“Semifinaalista jäi tosi hyvä fiilis ja finaalipaikka ei siksi tullut kovin suurena yllätyksenä. Olen saanut opettajilta paljon tukea suoritukseen valmistautumisessa sekä hionut myös oma-aloitteisesti tekniikkapuolta. Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan Taitajiin, mikäli sellainen mahdollisuus eteen tulee”, Hugo kannustaa.

Hugon matka Oulun Taitaja-finaaliin ei lopulta päässyt toteutumaan henkilökohtaisen esteen vuoksi, mutta onneksi saman alan opiskelija oli valmis lähtemään puolustamaan winnovalaisten menestystä ja samalla paikkaamaan Hugoa.

Tulevaisuuden näkymät selvillä

Hugon tavoitteena on saada opinnot valmiiksi viimeistään keväällä 2022. Tällä hetkellä hänen suunnitelmissaan on tehdä jonkin aikaa töitä ja kartuttaa omaa kokemusta ja osaamista. Tämän jälkeen hän suunnittelee jatko-opintojen pariin siirtymistä. Alaa hän ei ole vielä lukinnut, mutta kokee sekä poliisin että pelastusviranomaisen työt kiinnostaviksi vaihtoehdoiksi rajavartiolaitoksen lisäksi.

Hugo nostaa esiin Taitaja-kilpailun merkityksen myös tulevaisuuden kannalta. Kilpailu työpaikoista saattaa joskus äityä kovaksikin, jolloin CV:stä nousee varmasti esiin osallistuminen oman alansa ammattitaidon SM-kilpailuun.

“Taitaja-kilpailu on hieno kokemus ja haluan ehdottomasti olla mukana myös ensi kevään kisoissa Porissa, ehkä jopa kilpailijana, mutta ainakin taustajoukoissa tukemassa ja auttamassa alani ensikertalaisia kilpailijoita.”

Hugo Hurme harjoitusmatolla.

Teksti: WinNova / Eveliina Ruohonen ja Salla Pere
Kuvat: WinNova / Carita Laine

Hugo Hurme puolustautuu hyökkääjää vastaan.