Siirry sisältöön

Porilainen Jessica Casalini opiskelee WinNovassa lentokonetekniikkaa

Nyt noin kaksi vuotta kestäneet opinnot jatkuvat vielä vuoden verran – valmistuminen lentokoneasentajaksi on suunnitelmissa vuonna 2022.

Jessica on Italiasta kotoisin, Suomeen hän saapui kolmisen vuotta sitten. Italiassa Jessica opiskeli yliopistossa ennen muuttoa. Jessican haaveammattina on ollut pilotti jo kotimaassaan asuessaan, lisäksi hänellä oli haave työskennellä armeijassa. Italiassa mahdollisuudet olivat kuitenkin hyvin rajalliset tiukkojen säädösten ja maksullisen koulutuksen vuoksi. Kun hän rakkauden saattelemana muutti Suomeen, avautui opiskelullekin uusia mahdollisuuksia: Poriin muuttaessa selvisi, että samassa kaupungissa olisi mahdollista opiskella lentokoneasentajaksi. Jessica haki saman tien opintoihin.

Lentokoneet ovat Jessicaa kiehtoneet jo nuoresta alkaen. Ulkomaanmatkalla käynti lentokonemuseossa sytytti kipinän, ja siitä lähtien lentokoneet ovat olleet kiinnostuksen kohteina ja ala ammatillisena haaveena. Myös piirustus- ja maalausharrastus on saanut vaikutteita kiinnostuksesta lentokoneisiin.

Jessica Casalini korjaa lentokoneen runkoa.

“Ammattiin valmistumisen jälkeen toiveena olisi päästä alan töihin. Toivottavasti tulevaisuudessa voisin päästä armeijaan töihin. Vielä se ole mahdollista, mutta Suomen kansalaisuuden saamisen jälkeen haave voisi toteutua. Finnair on myös yksi ammattitoivepaikka.

Opiskelusta on ollut tänä keväänä lähiopetusta viimeiset pari kuukautta ja sitä ennen oltiin hybriditoteutuksessa. Hybridimalli tutui sopivalta, koska opiskeluja sai tehdä myös kotona omaan tahtiin, mutta myös käytännön opinnot vahvistivat teoriaopintoja. Minun ensimmäinen opiskeluvuosi oli välillä haastavaa kielimuurin vuoksi, mutta onneksi jaksoin haastavienkin jaksojen aikana, ja nyttemmin on ollut mukava huomata, että myös opettajat arvostavat sinnikästä asennetta.

Opettajat ovat tainneet huomata, että olen aika perfektionisti opiskelijana. Eniten olen tykännyt pitää esityksiä, ja on ollut kiva huomata, että olen voinut olla muidenkin opiskelutovereiden apuna tehtävien tekemisessä. Myös suomen kieli on parantunut muun muassa esseitä kirjoittamalla.” Suomea Jessica opiskeli jo Italiassa asuessaan. ”Meillä on hyvä ilmapiiri koulussa, tullaan hyvin juttuun koulukavereiden kanssa ja opettajat ovat mukavia.” Jessica lisää.

Jessica Casalini lentokoneen siivellä.