Siirry sisältöön

Täydennystä ammattiin

Aliisa Toivonen valmistuu 4.6.2021 WinNovasta Raumalta. Hän on täydentänyt lähihoitajan tutkintoaan lasten ja nuorten kasvatuksen ja ohjauksen osaamisalalla saadakseen vahvistusta lastenhoitajana toimimiseen. Korona-aika toi mukanaan etäopiskelun, mutta Aliisa kertoo sen sujuneen mutkattomasti opintojen osalta ja opettajat olivat hyvin yhteydessä ja opinnot etenivät ajallaan. Aliisa valmistui alun perin sosiaali- ja terveysalan tutkinnosta Novidasta 2019 sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalta. Hän halusi kuitenkin täydentää opintojaan, sillä lastenhoitajan työ sopii paremmin Aliisan toisen tärkeän elämän osa-alueen kanssa yksiin. Aliisa on pelannut jääkiekkoa 12 vuotta ja viimeiset kolme vuotta edustusjoukkueessa Lukko Naisissa.

Opiskelu WinNovassa Raumalla on ollut joustavaa urheilun ohella ja Aliisa kiittääkin vastuuopettajaansa hänen harjoitustensa huomioimisesta HOKSia laadittaessa. Aamutreenit ovat olleet mahdollisia ja pidemmät pelimatkat on saanut korvattua erilaisilla tehtävillä ja sovittu aina opettajan kanssa opiskelun ja harjoittelun
vaatimukset huomioiden.

Aliisaa kiinnostaa lastenhoidossa myös sen mahdollinen yhdistäminen urheiluun erilaisten tekemisten ja leikkien kautta. Myös työajat lastenhoitajana ovat sopivampia kuin kolmivuorotyö. Joukkueella on ollut harjoituksia kuusi kertaa viikossa, neljä kertaa joukkueen kanssa ja pari kertaa omatoimisesti, pelit osuvat yleensä viikonloppuihin. Aliisalla on jo kesätyöt hallussa ja hän työskentelee alan töissä Laitilassa heinäkuun loppuun. Sen jälkeen tulevaisuus on avoin, mutta jääkiekko pysyy vahvasti nuoren naisen arjessa ja työt tulevat toistaiseksi sen mukana. Toiveena Aliisalla onkin löytää joustava työ ja sopiva määrä tunteja viikossa, jotta puhtia riittää myös harjoitteluun ja peleihin.

Aliisa kertoo, että opiskelu on todella tärkeää myös urheilijalle, ei voi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan ja kuinka pitkään urheilu-ura kantaa. Kun se on loppu, ei putoa tyhjän päälle, kun on pohjalla oikea ammatti ja työkokemusta. Työkokemusta Aliisalle onkin jo kertynyt päiväkodeissa ja koulunkäynninohjaajana erilaisina määräaikaisina työsuhteina, sijaisuuksina ja opinnoissa työpaikalla tapahtuvan harjoittelun myötä.

Onnittelut valmistumisen johdosta Aliisa ja kaikki muutkin keväällä 2021 valmistuneet ja valmistuvat!  #SuuntaEteenpäin!

Aliisa istuu sohvalla.