Siirry sisältöön

WinNovan metsä- ja maarakennusalan uusi päärakennus Hirvola on valmis

Uusien opiskelijoiden orientaatiojakson alkaessa 28.6. talo on valmis ottamaan uudet opiskelijat vastaan!

Metsä- ja maarakennusalan uuden päärakennuksen rakennushanke Ulvilassa Kullaalla on päättynyt ja työmaa sulkeutuu 23.6.2021 klo 9.00, jolloin WinNova ottaa koko hankkeen valmiina vastaan. Rakennus luovutettiin WinNovan käyttöön 26.5. ja siitä lähtien on kalustettu sisätiloja ja laitettu piha-alue kuntoon. Rakennushanke onnistui erinomaisesti ja tilat valmistuivat juuri aikataulun ja alkuperäisen budjetin mukaisesti.

Metsäopistona tunnetun alueen ensimmäinen päärakennus valmistui vuonna 1971. Rakennuksen käyttöiäksi arvioitiin alun perin 50 vuotta ja sen verran se melko hyvin kestikin. Metsä-, maarakennus- ja luontoalan koulutuksien tulevaisuuteen haluttiin panostaa vahvasti WinNovassa. Tämä saavutettiin purkamalla vanha epäkäytännölliseksi muuttunut rakennus ja rakentamalla uusi nykyaikainen päärakennus.

Rakennus on puurunkoinen ja ulkoseinät on päällystetty mineraalipohjaisista materiaaleista valmistetuilla levyillä. Sisäseinät ovat enimmäkseen puuta. Opiskelutiloja on kaikkiaan neljä ja niiden väliseinät ovat siirreltäviä, joten koko tila on käytettävissä yhtenäisenä tilana. Kaikki opiskeluun ja ruokailuun käytettävä tila avautuu suurten ikkunoiden ja lasiseinien kautta suoraan luontoon ja Sahalahden rantaan.

Uusi päärakennus on nimetty Hirvolaksi Metsäoppilaitoksen johtajan Jussi Hirvolan (1967-1994) mukaan. Hänen aikanaan Satakunnan metsäkoulusta kasvoi valtakunnallisesti merkittävä Metsäoppilaitos. Kun Suomeen perustettiin vuonna 1974 kolme metsäalan kurssikeskusta oli Kullaan yksikkö yksi niistä. Tuolloin oppilaitoksen nimeksi tuli Kullaan metsä- ja puutalouden kurssikeskus. Jussin jäljet näkyvät metsäopiston mäellä vielä pitkään, koska kyseessä oli poikkeuksellisen aikaansaava ja eteenpäin pyrkivä johtaja.

Tiloihin on mahdollista tulla tutustumaan, kun sopii tapaamisen etukäteen. Ota yhteyttä!

Juho Salmi
Koulutuspäällikkö, luonto-, maarakennus- ja metsäala
p. 044 455 7324
juho.salmi(at)winnova.fi


WinNovan Ulvilan yksikössä järjestetään metsä-, maarakennus- ja luontoalan koulutuksia. Metsäalalla koulutetaan mm. metsäkoneenkuljettajia, metsureita, puutavara-autonkuljettajia. Maarakennusalalla koulutetaan mm. maarakentajia ja maarakennuskoneenkuljettajia. Luontoalalla koulutetaan mm. eräoppaita, riistanhoitajia ja luontokartoittajia. Koulutuksia järjestetään niin nuorille kuin aikuisille. Opiskelut suoritetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti eli opiskella voi lähitoteutuksella, oppisopimuksella tai näiden yhdistelmänä joustavasti, vaikka olisi samanaikaisesti palkkatyössä. WinNova järjestää myös erilaisia lyhyt koulutuksia. Tällä hetkellä on mahdollisuus suorittaa luonnontuotekursseja, kuten villiyrtti-, marja- ja sienikurssit. Työelämälle räätälöitävät koulutukset, joita teemme alojemme yrityksille, ovat myös tärkeä osa palvelua. Ulvilan yksiköstä löytyy myös opiskelija-asuntola ja linja-auto kulkee päivittäin Porista Kullaalle, jotta opiskelu olisi mahdollisimman helppoa.

Metsäopisto parkkipaikalta käsin kuvattuna. L-muotoinen rakennus sulautuu luonnon keskelle.
Metsäopiston ulkoverhous on mineraalipitoista materiaaleista tehtyä levyä. Lisäksi on käytetty puuta.
Metsäopiston salissa pöydät valmiina opiskelijoita varten. Suurista ikkunoista avautuu näkymä Sahalahden rantaan.