Siirry sisältöön

Kohti omaa ammattia lukion jälkeen

Parikymppinen Nea Kaukola opiskelee WinNovassa lähihoitajaksi ja samalla pelaa jääkiekkoa Lukon naisten edustuksessa. Osaamisalaksi Nea on valinnut sairaanhoidon ja huolenpidon. Ensimmäinen opiskeluvuosi on takana ja toinen startannut. Neean tavoitteena onkin valmistua kahdessa vuodessa, sillä hänellä on takanaan jo lukio ja sen kautta saadut hyväksiluvut yhteisistä opinnoista.

Nea on aikanaan aloittanut ringetten pelaamisen, koska silloin ei ollut juuri tyttöjääkiekkoiluun mahdollisuuksia. Eurajoella Nea pääsi poikien peleihin mukaan ja sitten Paneliaan tyttöjen joukkueeseen. Häneen otettiin yhteyttä Rauman Lukosta ja kuudes vuosi Raumalla LukKo Naisten edustusjoukkueessa on nyt menossa.

”Urheilun ja opintojen yhdistäminen WinNovassa on sujunut joustavasti ja oma ryhmä on ottanut mahdolliset harjoituspoissaolot ihan hyvillä mielin ja opettajan kanssa sovitaan tarpeen mukaan tehtäviä ja deadline-päivien siirtoja.”

Nea on tehnyt sijaisuuksia mm. kotihoidossa ja kesätöissä hän oli Raumalla. ”Työpaikalla tapahtuvan oppimisen on saanut kätevästi sovittua opettajan ja työnantajan kanssa harjoituksista karsimatta”, Nea kiittelee molempien joustavuutta. Tulevaisuudessa ammattijääkiekkoilun ja vuorotyön yhdistäminen saattaa tuoda haasteita. ”Ammatti on tärkeä pohja myös jatko-opinnoille ja muille tulevaisuuden suunnitelmille”, Nea painottaa. Nean toiveissa on jatkaa ensihoitajan ammattiin, kun ensin valmistuu lähihoitajaksi lukio-opintojen
lisäksi.

Hän aikoo nyt panostaa urheiluun tosissaan, kun se vielä on mahdollista ja töitä tehdään sitten sen mukaan, mikä onnistuu ja kun sen aika on. Hän suosittelee opintoja myös muille urheilijoille, sillä polku on joustava ja opintoja tehdään omaa tulevaisuutta varten.

Lukossa pelaava Nea opiskelee WinNovassa.