Siirry sisältöön

Suunta eteenpäin jääkiekkoilun ja opiskelun yhteispelinä

Puolustajana Lukossa U18-ryhmässä pelaava Jasper Valtanen löysi oman alansa WinNovan liiketoiminnasta Raumalta. Alaan hän tutustui yläasteella, kun luokka pääsi tutustumaan WinNovan koulutustarjontaan Rauman toimipisteeseen. Nyt toista vuotta alaa opiskeleva Jasper kehuu, miten hyvin opiskelun ja urheilun on saanut yhdistettyä, koska opiskelu on melko joustavaa. Suunnitelmiin kuuluu valmistuminen kolmessa vuodessa ja jatko-opintojakin on jo mietitty:  ”Tradenomin opinnot ovat käyneet mielessä, sillä ala kiinnostaa
minua ja se sopii myös hyvin urheilun vastapainoksi”, Jasper pohtii.

Jääkiekko on ollut aina Jasperin sydäntä lähellä – ensimmäisen kerran hokkareita on soviteltu ennen ala-asteikää. Treenejä on arkisin joka ilta sekä parina aamuna. Viikonloppuisin jäällä pelataan. Opintojen sovittaminen urheiluun ei yleensä ole tuonut haasteita, koska treenien jälkeen ehtii vielä hyvin opiskella. Sen lisäksi kaveripiiri koostuu melko lailla saman harrastuksen piiristä, joten kavereitakin ehtii nähdä. Jasper haaveilee pääsevänsä urheilussa ammattilaistasolle, mutta opiskelua hän ei halua sivuuttaa, sillä elämässä voi tapahtua asioita hyvinkin nopealla tempolla, ja ammatti on aina hyvä olla olemassa.

”Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu, kun oma motivaatio on kohdallaan – muistaa myös levätä ja syödä terveellisesti”, ynnää Jasper vielä lopuksi. 

Patrik Pelamo opiskelee Raumalla WinNovassa sähkö- ja automaatioalaa. Rauman Lukossa hän on pelannut kiekkoa jo 10 vuotta, tällä hetkellä hyökkääjänä. Jääkiekko on alusta asti vetänyt puoleensa, eikä oikeastaan mikään muu harrastuslaji ole tuntunut yhtä mieleiseltä. Tavoitteena on saada urheilusta ammatti.

Yläasteella tehty tutustumiskäynti WinNovaan auttoi myös Patrikia alan valinnassa. Käytännönläheiset opinnot ja urheilu on ollut helppo yhdistää ja ala tuntui hänestä heti omalta. Patrikin tavoitteena on päästä
jatkamaan opintoja vielä ammattikorkeaan. Opiskelun tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, jos urheilussa ei lopulta yltäisikään ammattilaistasolle.  ”On hyvä olla varasuunnitelma kaiken varalle”, Patrik vahvistaa.

Jasper istuu sohvalla.
Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu, kun oma motivaatio on kohdallaan, Jasper pohtii.
Patrik istuu sohvalla.
Käytännönläheiset opinnot ja urheilu on ollut helppo yhdistää, Patrik kertoo.