Siirry sisältöön

Tiedote altistumisista WinNovassa

Keräämme tähän uutiseen mahdollisia altistumisiin liittyviä tiedotteita.

 

(23.9.2021) WinNovan Rauman toimipisteessä korona-altistuminen

Rauman terveyspalvelut sai keskiviikko-iltana 22.9. tiedon WinNovan Rauman Satamakadun toimipisteen opiskelijan koronavirustartunnasta, johon liittyen on altistunut oppilaitoksessa kaksi lähikontaktissa ollutta henkilöä tiistaina 21.9. Luokan muiden oppilaiden ei ole katsottu altistuneen, mutta heitä on tiedotettu ja varmuuden vuoksi kehotettu hakeutumaan covid-testiin matalalla kynnyksellä vähäistenkin oireiden ilmaantuessa, erityisesti mikäli rokotussuoja on puutteellinen. Tartunnan lähde on tiedossa, eikä se ole peräisin oppilaitoksesta.

Altistuneet asetetaan karanteeniin 10 päiväksi altistumispäivästä alkaen. Karanteeni voidaan purkaa tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta, jos aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Lisätietoja: Juha Vasama, rehtori, WinNova, puh. 044 455 7311

(12.9.2021) Altistumisia WinNovassa Porissa

WinNovan maahanmuuttajien kielikoulutuksen pienryhmässä on altistunut 7 opiskelijaa ja kaksi henkilökunnan edustajaa 6.-7.9. Käytössä olleiden tilojen erityissiivous aloitetaan ensi tilassa.

Porin perusturvan tartunnanjäljitys on tällä hetkellä voimakkaasti kuormittunut useiden joukkoaltistusten vuoksi ja ensitiedon välittämisessä altistuneille käytetään sähköisiä kanavia, kuten tekstiviestiä. Tartunnanjäljittäjien henkilökohtaiseen yhteydenottoon pyritään niin pian kuin mahdollista.

Lisätietoja: Juha Vasama, rehtori, WinNova, puh. 044 455 7311


Elokuu 2021

(13.8.2021) Raumalla jalkapallojoukkueissa sekä WinNovan
toimipisteessä uusia altistumisia

Rauman terveyspalvelut sai perjantaina 13.8. tiedon uudesta WinNovan Rauman toimipisteen opiskelijan koronavirustartunnasta. Altistuneiden kartoitus on aloitettu, ja altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin. Maskia käyttäneet samoissa luokkatiloissa oleskelleet opiskelijat ohjataan koronatestaukseen
varmuuden vuoksi, mutta heitä ei aseteta karanteeniin.

Tartunnan lähde on tiedossa, eikä se ole peräisin oppilaitoksesta.

Kaikkiin altistuneisiin ja testattaviin ollaan yhteydessä tartunnanjäljityksestä tämän päivän ja illan aikana. Altistuneet asetetaan karanteeniin 10 päiväksi viimeisestä altistumispäivästä alkaen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 2.8. annetun ohjeen mukaan karanteenin voi purkaa, jos aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta.

Viimeisen kahden viikon aikana Rauman terveyspalvelut on saanut tiedon seitsemästä koronavirustartunnasta kolmen eri juniorijalkapallojoukkueen sisällä. Näistä tartunnoista neljän ajatellaan olevan harrastuksesta peräisin. Joukkueiden toiminnassa altistuneet on asetettu karanteeniin.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Lisätietoja: Juha Vasama, rehtori, WinNova, puh. 044 455 7311


(12.8.2021) WinNovan Rauman toimipisteessä joukkoaltistuminen

Rauman terveyspalvelut sai keskiviikkona 11.8. tiedon WinNovan Rauman Steniuksenkadun toimipisteen ulkopaikkakuntalaisen opiskelijan koronavirustartunnasta, johon liittyen on altistunut oppilaitoksessa 16 henkilöä. Heidät asetetaan karanteeniin. Lisäksi 18 henkilöä ohjataan varmuuden vuoksi koronatestiin, mutta heitä ei aseteta karanteeniin.

Altistuneiden joukossa on sekä raumalaisia että ulkopaikkakuntalaisia. Tartunnan lähde on tiedossa, eikä se ole peräisin oppilaitoksesta.

Lisätietoja antavat


(10.8.2021) WinNovan Rauman hyvinvointialalla on tapahtunut koronalle altistuminen 5.-6.8.2021. Rauman kaupungin terveysviranomaiselle toimitetaan lista henkilöistä, jotka ovat olleet koronapositiivisen henkilön kanssa tekemisissä. Terveysviranomainen ottaa tarvittaessa yhteyttä altistuneihin. Tiloissa tehdään tehostettu siivous ja opiskelu jatkuu normaalisti. (10.8.2021)

Seuratkaa vointianne!

Lisätietoja alojen koulutuspäälliköt.

(9.8.2021) WinNovan Porin hyvinvointialalla on tapahtunut altistumisia koronalle viime viikolla (vk 31). Asiasta on informoitu heitä, joita asia koskee. Tiloissa tehdään tehostettu siivous ja opiskelu jatkuu normaalisti.

Lisätietoja alojen koulutuspäälliköt.