Siirry sisältöön

Tähtäimessä työllistyminen, työssäoppien oma ala tutuksi

Veli-Matti Jänesniemi ja Abu Hasan suorittavat prosessiteollisuuden perustutkintoa WinNovassa. He molemmat ovat parhaillaan työssäoppijoina Boliden Harjavallassa. Mikä Veli-Mattia ja Abua kiehtoo prosessiteollisuusopinnoissa ja miten he löysivät WinNovan ja Boliden Harjavallan?

– Hain WinNovan koulutukseen, koska Satakunnassa on hyvä työllisyystilanne teollisuudessa. Olen ollut töissä Olkiluodossa tehdaspalokunnassa, minkä kautta olen myös saanut nähdä, mitä prosessiteollisuus
on. Opintovapaa mahdollisti opinnot ja työssäoppimisen, kertoo Veli-Matti.

– Minua kiinnostavat esimerkiksi erilaiset kemiantekniset asiat. On mielenkiintoista, että monien tavaroiden takana on prosessiteollisuutta. Minulla on kolme prosessi-insinööriystävää, joiden kanssa olen myös jutellut alasta, kertoo Abu.

Abu valmiina töihin työhaalareissa ja kypärä päässä.

Boliden Harjavalta oli Veli-Matille jokseenkin tuttu jo
aiempien kokemusten kautta ja Abu on seurannut yhtiötä muun muassa eri medioista.

– WinNovan opinnoissa puhutaan paljon Bolidenista. Joskus
nuorempana olen ollut vuosihuollossa palovahtina, Veli-Matti kertoo.

– Boliden näkyy paikallislehdissä esimerkiksi Harjavallassa ja yhtiön prosessit ovat tulleet WinNovassa opiskellessa hyvin tutuiksi,
sanoo Abu.

Veli-Matti toivoo työssäoppimiselta lisäkokemusta alasta ja boostia tulevaan työelämään.

Veli-Matti lukee lehteä Bolidenissä.

– Odotan, että saisin hyvää työkokemusta ja pääseväni
näkemään prosessiammattilaisen työpäivän, se on kuitenkin vielä ihan eri asia kuin opinnot. Toivon myös työllistyväni johonkin prosessiteollisuuden yritykseen. Kokemusta minulla on vielä aika vähän, joten on vaikea sanoa tarkemmin, mitä tulevaisuus voi tuoda!

Abua kiinnostaa työssäoppimisessa laaja-alaisen näkemyksen
saaminen metallialasta.

– Toivon oppivani paljon uutta metallinjalostuksesta sekä prosessien ohjauksesta ja valvonnasta – suurteollisuus on mielenkiintoista! Myös kansainväliset metallimarkkinat kiinnostavat minua, sillä olen opiskellut aiemmin kansainvälistä kauppaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Boliden ja WinNova toivottavat Veli-Matille ja Abulle mielenkiintoista, mukavaa ja tehokasta työssäoppimista sekä paljon menestystä jatkoon!