Siirry sisältöön

Uutta boostia työhön yrittäjän ammattitutkinnosta

Satu Pullinen ja Sanna Kiiski ovat sekä äiti ja tytär että tuoreita WinNovassa yrittäjän ammattitutkinnon 15.11.2021 Raumalla suorittaneita yrittäjiä.

Satu Pullisen ompelimo Satu-Asu on toiminut jo vuodesta 1997 alkaen. Käsityön ammattilaisena keskittyminen siihen itseensä, eli tuotteiden valmistamiseen, on kuten monella pienyrittäjällä, ollut aina se ensisijainen asia yrittäjyydessä. Ompelimon palveluiden lisäksi Satun pyöritettävänä yrittäjänä on numeroita, jos jonkinmoisia. Jossain vaiheessa hän havahtuikin seikkaan, että voisi hyötyä yrittäjille tarkoitetusta koulutuksesta. Tytär Sanna Kiiski saikin äidin houkuteltua myös opiskelemaan WinNovassa yrittäjän ammattitutkintoa. Sanna oli itse aloittanut muutama kuukausi aiemmin samat opinnot, ja Satu heittäytyikin rohkeasti mukaan uuteen.

Erityisesti uusia näkökulmia koulutuksesta sai oman työnsä arvottamisesta. Lisäksi tärkeimpinä asioina Satu listaa taloushallinnon asiat, jotka nyt aukesivat yrittäjälle niin, että hän pystyy paremmin hahmottamaan ja
parantamaan oman yritystoimintansa kannattavuutta. Sanna jatkaa listaa koulutuksen hyviin puoliin muun muassa muiden yrittäjien kanssa verkostoitumisen ja somen ja viestinnän merkityksen menestyvän yrityksen
markkinointistrategiassa. Satu komppaa tytärtään ja kehuu kuinka itsekin boostannut myyntiään, kun sosiaalisen median työkalut pysyvät omissa hyppysissä.

Sannan taustalla on moniosaaminen hyvinvointialalla. Oman hyvinvointialan yrityksen 3Flow hän perusti vuonna 2016. Naisella on monta rautaa tulessa; hyvinvointivalmentajana ja fitnessvalmennuksia tekevä Sanna on lisäksi sertifioitu Personal Trainer, Mind Coach, Yin Yoga-, meditaatio- ja rentoutumisohjaaja ja
Barre-ohjaaja. Koulutukseltaan Sanna on logistiikkainsinööri ja oli päätöissä aiemmin satamassa sekä nyt
HKScanilla. ”Haluan vielä jatkaa kehittämistäni, ja tavoitteenani on jatkaa opintojen parissa. Kiinnostuksen kohteena on media-ala. Video-editointi, nettisivujen tekeminen ja päivittäminen olisivat taitoja, joka auttaisi jatkossa yritystoiminnassani.”

“Suosittelisimme tätä koulutusta kaikille alkaville yrittäjille mutta myös jo pitkän linjan yrittäjille.”

Koulutuksen yhteydessä samalla verkostoituu, voi vaihtaa näkemyksiä ja kokemuksia, ja voi saada aivan uusia näkökulmia, puhumattakaan uusista yhteistyökumppanimahdollisuuksista. Opintojemme aikana oli mahdollisuus keskustella ja vaihtaa ajatuksia eri alojen ammattilaisten kanssa, jatkavat naiset.

Sanna on juuri valittu Rauman kaupungin valtuustoon, joten kiirettä pitää. Rauman Satama Oy:n hallitukseen ja Satakunnan maakuntavaltuustoon Sanna valittiin myös syksyllä 2021. Lisäksi kerkeäväinen yrittäjä on ehdolla myös aluevaaleissa. Sanna muistuttaakin vielä lopuksi, että myös hyvä työhyvinvointi auttaa jaksamaan. Vaihtelua arkeen tuo oma Body Fitness ura, jossa hän on kisannut vuosina 2014, 2016, 2018 ja 2019. Satu muistaa pitävänsä myös omasta työhyvinvoinnistaan huolta ja opintojen jälkeen pieni huilitauko ei suinkaan tunnu pahalta. Nyt opintojen jälkeen Satu on päättänyt perehtyä nettisivujen tekoon sekä parantaa yrityksen markkinointia.

Satu ja Sanna poseeraavat tutkintotodistukset kädessään.