Siirry sisältöön

Saarioinen Oy ja WinNova solmivat kumppanuussopimuksen

Saarioinen Oy ja Länsirannikon koulutus Oy WinNova ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, joka sisältää mm. WinNovan opiskelijoiden työpaikalla oppimisen mahdollistamisen koulutus- ja oppisopimuksilla sekä avustamista rekrytointiin liittyvissä toimissa ja koulutuksissa.

Satakunnassa Huittisissa sijaitsee yksi kolmesta Saarioisten tehtaasta. Huittisissa Saarioinen valmistaa mm. hilloja ja marmeladeja, salaatti- ja maustekastikkeita, majoneeseja ja erilaisia jälkiruokia ja salaatteja n. 120 ammattilaisen voimin.

“Strateginen kumppanuus WinNovan kanssa vahvistaa entisestään yhteistyötämme ja tukee tavoitteellista ja pitkäjänteistä osaamisen kehittämistyötä sekä auttaa meitä varmistamaan osaavan työvoiman saatavuuden myös tulevaisuudessa”, toteaa Saarioisilta kehityspäällikkö Laura Vettenranta. “Herkullisen ruuan tekeminen vaatii osaamista ja ammattitaitoa, ja monipuolisen oppilaitosyhteistyön avulla voimme olla aktiivisesti mukana tekemässä koko elintarvikealaa tunnetuksi ja houkuttelevaksi koulutusalaksi”, jatkaa Vettenranta.

Kumppanuussopimuksen osapuolet näkevät oppilaitos- ja opiskelijayhteistyön tärkeänä keinona osaamisen kehittämisessä ja koko alan kehityksen kärjessä pysymisessä. Kumppanuussopimus sisältää myös Saarioisten oman henkilöstön osaamisen hyödyntämistä opetuksessa esimerkiksi puhujavierailujen, luentojen ja videoiden muodossa. WinNova puolestaan tulee tarjoamaan Saarioisten henkilöstölle osaamisen ja laadun varmistamiseksi erilaisia lisäkoulutuksia tarpeen mukaan. “Odotamme innolla, millaisia uusia yhteistyön muotoja pääsemmekään kehittämään WinNovan kanssa.”


Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo, joka on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo yli 60 vuoden ajan.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoon johtavaa koulutusta sekä monipuolista täydennyskoulutusta eri toimialoille. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella WinNovan keskeinen ydintehtävä.